Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 31
Author Topic: Opinions: using KFLBTS vs LAMFA for fuel all the time?  (Read 178678 times)
cam
Full Member
***

Karma: +10/-0
Offline Offline

Posts: 126


« Reply #30 on: September 20, 2011, 04:33:30 PM »

Thank you Nyet. But why in my case don't follows my settings and is 1,020?
I have stock turbo and 630cc injectors so it's not reason (lack of fuel) ...

Stock LAMFA is 0,9532 on 100% and 1 on 99% in my case - i need to set to 1 in 100% column?
Logged

Audi S4 B5 2.7 BITURBO AZB
Audi TTQ 225HP APX (GTX3076R, 875cc, Integrated Engineering intake manifold, TIAL WG, TIAL BOV) sold
Audi Q7 4.2TDI V8 sold
Yamaha YZF-R1, KAWASAKI GTR1400
WinOLS, EVC OLS300 online emulator, EVC BDM, EVC BSL, Galletto official, Innovate LC-1, 2wd dyno, EVC dealer
phila_dot
Hero Member
*****

Karma: +157/-11
Offline Offline

Posts: 1705


« Reply #31 on: September 20, 2011, 05:53:21 PM »

Thank you Nyet. But why in my case don't follows my settings and is 1,020?
I have stock turbo and 630cc injectors so it's not reason (lack of fuel) ...

Stock LAMFA is 0,9532 on 100% and 1 on 99% in my case - i need to set to 1 in 100% column?

Are you basing this on wideband data? Or logging a target AFR variable?

Lambas will follow the richest input.
Logged
cam
Full Member
***

Karma: +10/-0
Offline Offline

Posts: 126


« Reply #32 on: September 21, 2011, 01:26:38 AM »

On target AFR - wideband will connect after my big rebuild to final tune Smiley
Logged

Audi S4 B5 2.7 BITURBO AZB
Audi TTQ 225HP APX (GTX3076R, 875cc, Integrated Engineering intake manifold, TIAL WG, TIAL BOV) sold
Audi Q7 4.2TDI V8 sold
Yamaha YZF-R1, KAWASAKI GTR1400
WinOLS, EVC OLS300 online emulator, EVC BDM, EVC BSL, Galletto official, Innovate LC-1, 2wd dyno, EVC dealer
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +424/-52
Offline Offline

Posts: 9549


WWW
« Reply #33 on: September 21, 2011, 12:11:09 PM »

No clue. I don't use LAMFA so I never bothered to see if there are other maps that have to be modified to use it for WOT fueling.
« Last Edit: September 21, 2011, 12:13:24 PM by nyet » Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Rick
Hero Member
*****

Karma: +62/-3
Offline Offline

Posts: 704


« Reply #34 on: September 21, 2011, 12:45:16 PM »

If you want to use LAMFA, you need to change the axis.

Rick
Logged
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +116/-4
Offline Offline

Posts: 1389


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #35 on: September 21, 2011, 02:05:54 PM »

Going through the assembler code, it seemed as though LAMFA axis was 0 to 1, and not 0 to 100 as indicated by most map packs. But the input value going to the map lookup is 0 to 100, so I think for LAMFA to work properly, the axis data needs to be changed.
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
Rick
Hero Member
*****

Karma: +62/-3
Offline Offline

Posts: 704


« Reply #36 on: September 21, 2011, 02:36:32 PM »

Correct Smiley
Logged
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +424/-52
Offline Offline

Posts: 9549


WWW
« Reply #37 on: September 21, 2011, 03:00:37 PM »

Can somebody explain why? Is stock LAMFA not supposed to be used?
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
cam
Full Member
***

Karma: +10/-0
Offline Offline

Posts: 126


« Reply #38 on: September 21, 2011, 03:04:49 PM »

Thanks all Smiley
I have axis without factor 16384 to 32768 so how i need to change?
I don't have to use LAMFA when KFLBTS is better, so tell me please how to set correctly in my case when not working properly with my setting (i think not bad) ...

Today rides - about 50% of PED = AFR was about 0.945 - more of PED = AFR grows to about 1.020 Sad
Logged

Audi S4 B5 2.7 BITURBO AZB
Audi TTQ 225HP APX (GTX3076R, 875cc, Integrated Engineering intake manifold, TIAL WG, TIAL BOV) sold
Audi Q7 4.2TDI V8 sold
Yamaha YZF-R1, KAWASAKI GTR1400
WinOLS, EVC OLS300 online emulator, EVC BDM, EVC BSL, Galletto official, Innovate LC-1, 2wd dyno, EVC dealer
phila_dot
Hero Member
*****

Karma: +157/-11
Offline Offline

Posts: 1705


« Reply #39 on: September 21, 2011, 03:10:14 PM »

Thanks all Smiley
I have axis without factor 16384 to 32768 so how i need to change?
I don't have to use LAMFA when KFLBTS is better, so tell me please how to set correctly in my case when not working properly with my setting (i think not bad) ...

Today rides - about 50% of PED = AFR was about 0.945 - more of PED = AFR grows to about 1.020 Sad

Are you using VCDS, ECUx, ME7Log (Setzi's logger), or something else? What variable are you referring to?
Logged
cam
Full Member
***

Karma: +10/-0
Offline Offline

Posts: 126


« Reply #40 on: September 21, 2011, 03:21:20 PM »

btw. TABGBTS i have stock 750 ...

I have liquid tt installed. There is air fuel ratio option and takes data from ecu via obd.

Logged

Audi S4 B5 2.7 BITURBO AZB
Audi TTQ 225HP APX (GTX3076R, 875cc, Integrated Engineering intake manifold, TIAL WG, TIAL BOV) sold
Audi Q7 4.2TDI V8 sold
Yamaha YZF-R1, KAWASAKI GTR1400
WinOLS, EVC OLS300 online emulator, EVC BDM, EVC BSL, Galletto official, Innovate LC-1, 2wd dyno, EVC dealer
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +116/-4
Offline Offline

Posts: 1389


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #41 on: September 21, 2011, 03:25:03 PM »

Can somebody explain why? Is stock LAMFA not supposed to be used?

When I first saw the assembly code, I thought "WTF!"

To me it seemed like a bug in how the assembly code mapped the pedal range to 0 to 100, which caused it to accidentally be mapped to 0 to 1. I never bothered using LAMFA after that.
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +424/-52
Offline Offline

Posts: 9549


WWW
« Reply #42 on: September 21, 2011, 03:30:51 PM »

Err wait. explain this slowly. Assume im stupid Wink

I am assuming the input to lamfa is *erroneously* 50-100 (not scaled to 0.5-1.0 like it should be), so the axis data to lamfa (6x1, 0x1C382 mbox) should all be multiplied by 100 (.5005 -> 50.05 ... 1.0011 -> 100.11)

Is that what you and Rick are saying?
« Last Edit: June 05, 2012, 06:19:20 PM by nyet » Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
phila_dot
Hero Member
*****

Karma: +157/-11
Offline Offline

Posts: 1705


« Reply #43 on: September 21, 2011, 06:58:47 PM »

In the FR the axis interpolation points for mrfa_w in LAMFA are 70, 80, 90, 100, 110, and 120%.

The factor for the z axis of KFPED is 0.0032052 and it is 16 bit LoHi.
The factor for mrfa_w is the same, but it is 16 bit HiLo. Either way it doesn't look right.

Has anyone logged mrfa_w?
Logged
Rick
Hero Member
*****

Karma: +62/-3
Offline Offline

Posts: 704


« Reply #44 on: September 22, 2011, 05:00:07 AM »

The purpose of LAMFA is extra torque when requested by the driver.  It allows the enrichment of the mixture depending on pedal position/req load. 

From the factory it is disabled by setting it to lambda 1 everywhere, and having an unuseable requested torque axis of 0-1%. Reqested will always be above 1% so only this load column gets used.  The idea is the factory wanted to run lambda 1 everywhere for emissions and economy, and only enriched when egts' rise.  What this means is that if you try and use LAMFA to tune fuel factory axis you will always be rich.  Change the axis to 0-100% and now you can set the fuelling according to load, which is how it should be done.  For example at 80% req load and above i usually request lambda 0.82, then enrich a little more with KFLBTS.

Rick
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 31
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.021 seconds with 17 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)