Pages: [1]
Author Topic: Me7logger will not connect  (Read 1596 times)
Jim_Coupe
Hero Member
*****

Karma: +8/-10
Offline Offline

Posts: 614



« on: February 21, 2017, 01:28:51 PM »

Thought i should play around with me7loggerGUI it was about time.

I have some problems connecting Me7logger. COM3 port is OK both in HW config and in program.

Me7logger makes some tries but cannot connect..  I have no problem connecting VCDS to the car

info:
ECU: 06A906032HJ  (Swaped from narrowband ecu in an A4 B5 ANB)

Any hints?
Logged

E85oholic
vwaudiguy
Hero Member
*****

Karma: +36/-28
Offline Offline

Posts: 1637



« Reply #1 on: February 21, 2017, 02:07:29 PM »

Did you read the 31 and 15 page ME7L threads yet?
« Last Edit: February 21, 2017, 03:32:57 PM by vwaudiguy » Logged

"If you have a chinese turbo, that you are worried is going to blow up when you floor it, then LOL."
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +317/-37
Offline Offline

Posts: 7721


WWW
« Reply #2 on: February 21, 2017, 02:18:48 PM »

DO NOT use the ME7LoggerGUI - it is buggy and unreliable

Use VisualME7Logger instead

http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=4830.0title=
https://visualme7logger.codeplex.com/releases/view/614988
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Jim_Coupe
Hero Member
*****

Karma: +8/-10
Offline Offline

Posts: 614



« Reply #3 on: February 21, 2017, 02:49:29 PM »

I tried Visual Me7logger.. The problem in VisualLogger was could not find my KKL cable at com port 2...  I changed COM port to COM3 in the cfg file.. 

I make a try with Visual logger again.. Maybe my COM port was take by the other software..

Logged

E85oholic
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +317/-37
Offline Offline

Posts: 7721


WWW
« Reply #4 on: February 21, 2017, 03:30:40 PM »

Both VisualME7Logger and MELoggerGUI use ME7Logger underneath.
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Jim_Coupe
Hero Member
*****

Karma: +8/-10
Offline Offline

Posts: 614



« Reply #5 on: February 22, 2017, 12:34:51 PM »

I get this message.. Seems like the car wont respond.  VCDS and Nefmoto flasher works though.

Logged

E85oholic
SB_GLI
Hero Member
*****

Karma: +56/-2
Offline Offline

Posts: 738


« Reply #6 on: February 22, 2017, 12:48:29 PM »

Please include a screen shot of VME7L settings screen, as well main screen so we can see the .ecu and .cfg file that you are using, and the command line you use to run ME7Logger manually.
« Last Edit: February 22, 2017, 12:51:26 PM by SB_GLI » Logged
Jim_Coupe
Hero Member
*****

Karma: +8/-10
Offline Offline

Posts: 614



« Reply #7 on: February 22, 2017, 01:26:31 PM »

Thanks here is my config
Logged

E85oholic
vwaudiguy
Hero Member
*****

Karma: +36/-28
Offline Offline

Posts: 1637



« Reply #8 on: February 22, 2017, 01:37:28 PM »

Your screenshot of the main screen cuts off the bottom, so you can't see both the .ecu, and .cfg file....
Logged

"If you have a chinese turbo, that you are worried is going to blow up when you floor it, then LOL."
SB_GLI
Hero Member
*****

Karma: +56/-2
Offline Offline

Posts: 738


« Reply #9 on: February 22, 2017, 02:06:40 PM »

You didn't include the command line you use to run ME7Logger in your last post.

Is the .ecu file that you have selected in VME7L the same exact config file you are using with ME7Logger via the command line?   Based on the full path to the .ecu file that I see here, my guess is no.

Take the VisualME7Logger.exe and put it in your ME7Logger directory and it might make life easier on you.
Logged
Khendal
Full Member
***

Karma: +1/-3
Offline Offline

Posts: 86


« Reply #10 on: March 11, 2017, 03:07:22 PM »

Hello, i have this error Sad .....what does it mean ?
Logged
Jim_Coupe
Hero Member
*****

Karma: +8/-10
Offline Offline

Posts: 614



« Reply #11 on: March 14, 2017, 05:07:43 AM »

Check that you cable is correctly installed in Windows System > Hardware
And cehck that you hav set correct com port in settings.!
Logged

E85oholic
Khendal
Full Member
***

Karma: +1/-3
Offline Offline

Posts: 86


« Reply #12 on: March 15, 2017, 07:26:44 AM »

Check that you cable is correctly installed in Windows System > Hardware
And cehck that you hav set correct com port in settings.!
Already done... in hardware it's all correct and com3 setted well also on me7logger  Undecided
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.018 seconds with 17 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)