Pages: [1]
Author Topic: 29F800 in 512kB C-Box  (Read 497 times)
Tirbsi
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 21


« on: March 19, 2017, 12:58:01 PM »

Hi,
is it possible to replace the 29F400 in a C-Box with a 29F800 and flash for example an M-Box file on it? Would that work, or are there differences within the ECUs?

Regards,
Patrick
Logged
Marty
Hero Member
*****

Karma: +60/-43
Offline Offline

Posts: 721


« Reply #1 on: March 19, 2017, 07:01:10 PM »

yes
Logged

prj
Hero Member
*****

Karma: +203/-83
Offline Offline

Posts: 2851


« Reply #2 on: March 19, 2017, 07:24:43 PM »

Bootrom is different...
Logged
Tirbsi
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 21


« Reply #3 on: March 20, 2017, 02:56:15 AM »

Bootrom is different...

Could you explain this a little more? What has to be done to make it work?
Logged
TijnCU
Hero Member
*****

Karma: +33/-2
Offline Offline

Posts: 622


flying brick


« Reply #4 on: March 20, 2017, 03:21:38 AM »

Replace processor? I would not bother, either get an original 800bb ecu, or stick with what you've got.
Logged

Marty
Hero Member
*****

Karma: +60/-43
Offline Offline

Posts: 721


« Reply #5 on: March 20, 2017, 04:28:58 AM »

It's beem discussed here in the past guys would take old 512files and stack the rom twice and it would run on a 1mb flash chip on the b5 s4. Yes prj MOST are NOT interchangintereable but you are wrong in this case
Logged

Tirbsi
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 21


« Reply #6 on: March 20, 2017, 04:58:17 AM »

It's beem discussed here in the past guys would take old 512files and stack the rom twice and it would run on a 1mb flash chip on the b5 s4. Yes prj MOST are NOT interchangintereable but you are wrong in this case

I've read this, but I want to do it the other way round. Run 1024kB data on a 512kB ECU (with 1024kB flash of course).
Logged
SB_GLI
Hero Member
*****

Karma: +63/-2
Online Online

Posts: 822


« Reply #7 on: March 20, 2017, 05:41:36 AM »

MOST are NOT interchangintereable but you are wrong in this case

He only mentioned that the bootrom are different.
Logged
TijnCU
Hero Member
*****

Karma: +33/-2
Offline Offline

Posts: 622


flying brick


« Reply #8 on: March 20, 2017, 06:27:27 AM »

It's beem discussed here in the past guys would take old 512files and stack the rom twice and it would run on a 1mb flash chip on the b5 s4. Yes prj MOST are NOT interchangintereable but you are wrong in this case
And what is there to gain by running a double stock bin.. I highly doubt the OP wants to solder in a new flash to keep using his 512kb file  Wink
Logged

prj
Hero Member
*****

Karma: +203/-83
Offline Offline

Posts: 2851


« Reply #9 on: March 20, 2017, 07:22:01 AM »

It's beem discussed here in the past guys would take old 512files and stack the rom twice and it would run on a 1mb flash chip on the b5 s4. Yes prj MOST are NOT interchangintereable but you are wrong in this case
Try it the other way around and see. Have you actually done this or are you talking out of your ass?

Yes, you can stack 551C twice into a newer ECU, but the newer ECU versions have some calls to functions which are not present in 551C bootrom...
I know for a fact 551K won't run on it, because I actually tested it, and if you read the two roms with minimon you can see that some code is missing.
« Last Edit: March 20, 2017, 07:23:56 AM by prj » Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.018 seconds with 17 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)