Pages: [1] 2 3 4
Author Topic: MPPS- EDC17C46 Read log  (Read 2875 times)
nihalot
Full Member
***

Karma: +25/-1
Offline Offline

Posts: 79


« on: June 19, 2017, 12:40:43 AM »

Attached is
-read log with MPPS
-ECU ID in generic mode with MPPS

https://drive.google.com/file/d/0B6S55hndsVcLVHMtM0lCQTBpMzA/view?usp=sharing
(Cant upload anything over 2MB?!)

Does anyone have any info about TPROT patch on this ecu?
Or a write log over CAN with another tool?

I am also making a RAM logger for this ECU, so any info on seed/key algo will be helpful
I am using an Arduino UNO+MCP2515/MCP2551
I intend to make everything open source, so please share only if you are okay with this...

03L 906 018 AB
CFFB
SW: 9041
HW: H27
TPROT- V7.00.01
« Last Edit: June 19, 2017, 12:46:01 AM by nihalot » Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +33/-12
Offline Offline

Posts: 928


« Reply #1 on: June 19, 2017, 02:39:24 AM »

Dont you have KTAG, they have a build in patcher for tprot.

At least for EDC17C14, thats what i did lately.
Logged
nihalot
Full Member
***

Karma: +25/-1
Offline Offline

Posts: 79


« Reply #2 on: June 19, 2017, 02:58:41 AM »

Dont you have KTAG, they have a build in patcher for tprot.

At least for EDC17C14, thats what i did lately.

I have clone version 2.13/6.070
I can't see the option anywhere...
Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +33/-12
Offline Offline

Posts: 928


« Reply #3 on: June 19, 2017, 02:59:29 AM »

Checked my file from the EDC17CP14 and what KTAG did is this:
http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=2550.msg65485#msg65485

 Cheesy
Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +33/-12
Offline Offline

Posts: 928


« Reply #4 on: June 19, 2017, 03:05:02 AM »

The message body was left empty.
Logged
nihalot
Full Member
***

Karma: +25/-1
Offline Offline

Posts: 79


« Reply #5 on: June 19, 2017, 03:06:33 AM »

can you post your file? I would like to investigate the change in IDA
Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +33/-12
Offline Offline

Posts: 928


« Reply #6 on: June 19, 2017, 03:19:50 AM »

PM'd you the files.

dont remember where the button was in ktag.
Logged
nihalot
Full Member
***

Karma: +25/-1
Offline Offline

Posts: 79


« Reply #7 on: June 19, 2017, 03:30:43 AM »

Thanks!

So it's not the 1st "3C 2B"... In your file it's 3rd and the same code is at the 2nd "3C 2B" pattern in my edc17c46...
Will test if the solution works Cheesy

Although I must investigate further, the consequences of this change Smiley
Logged
nihalot
Full Member
***

Karma: +25/-1
Offline Offline

Posts: 79


« Reply #8 on: June 19, 2017, 06:23:12 AM »

Ok, so TPROT is patched Cheesy
But MPPS can't flash it on the bench over OBD... NRC 7F 10 22 in the log I took
Thats conditions not correct... Could be a lot of things from what I'm told...
I'm guessing its missing CAN gateway/cluster
Voltage is 12 using a SMPS
Any ideas? Should I try emulating the cluster using the arduino? Or emulating the gateway?
Logged
cherry
Jr. Member
**

Karma: +1/-1
Offline Offline

Posts: 29


« Reply #9 on: June 19, 2017, 04:44:31 PM »

You cannot flash EDC17 OBD on bench with any tool because of active immo. Disable immo in eeprom or flash. No gateway needed.
Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +33/-12
Offline Offline

Posts: 928


« Reply #10 on: June 19, 2017, 10:10:43 PM »

...and voltage should be above 12v.
Logged
prj
Hero Member
*****

Karma: +211/-86
Offline Offline

Posts: 2884


« Reply #11 on: June 20, 2017, 12:33:09 AM »

...and voltage should be above 12v.
It will flash even with 8V. There is no voltage check and never has been.
Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +33/-12
Offline Offline

Posts: 928


« Reply #12 on: June 20, 2017, 12:39:01 AM »

Hmm, so you only attach a charger while in car flashing because of all the electrical loads?
Logged
nihalot
Full Member
***

Karma: +25/-1
Offline Offline

Posts: 79


« Reply #13 on: June 20, 2017, 12:41:36 AM »

Yes, even I thought the same. On edc16 too, as far as I looked in the asm code, lot of things are checked but no voltage check...

Also, I have the ecu on bench with SMPS like I said in my post so no worries about other electrical loads

Logged
overspeed
Sr. Member
****

Karma: +11/-2
Offline Offline

Posts: 291



« Reply #14 on: June 20, 2017, 10:05:03 AM »

Just to help (if it does)

MED17.5.2 with Tprot10, read in boot, made OBD unlock and write, then tried to write another file by OBD and MPPS canĀ“t, takes only about 10 seconds and no start (Fans ON), had to recover with original KESS and original file...
Logged
Pages: [1] 2 3 4
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.019 seconds with 18 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)