Pages: [1]
Author Topic: 8e0909518af ecu won't read  (Read 1148 times)
seanf
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 16


« on: April 23, 2018, 04:23:11 PM »

Just built my bench harness today, even added pin 121 having 12V and nef moto just won't connect

Validated FTDI device is in dumb mode.
Disconnected
Connecting...
Starting slow init connection.
Connecting to address 0x01.
Slow init succeeded.
Switching to KWP2000 session.
Connected
Disabling Windows sleep mode.
Reading ECU flash memory.
ECU reports programming session preconditions have been met.
Negotiating communication timings.
Successfully changed to new communication timings.
Requesting security access.
Security access granted.
Starting diagnostic session.
Successfully started diagnostic session.
Negotiating communication timings.
Successfully changed to new communication timings.
Requesting security access.
Security access granted.
Validating flash memory starts at 0x00800000 and ends at 0x00900000.
Validation failed, ECU reports RequestUpload service is not supported. RequestUpload may have been disabled by aftermarket engine software.
Memory layout validation failed.
Starting to read data block.
Requesting upload from ECU for address range 0x00800000 to 0x0080FFFF.
Request upload from ECU failed, ECU reports service is not supported. Request upload may have been disabled by aftermarket engine software.
Reading ECU flash memory failed. Trying to force ECU to recognize read operation is complete.
Finished forcing ECU to recognize that failed read operation is complete.
Reading ECU flash memory failed.
100% complete.
Restoring Windows sleep mode.

this is what I get, it is a junkyard ecu so I guess there is the chance that its chipped, what else can I try?
Logged
vwaudiguy
Hero Member
*****

Karma: +49/-35
Online Online

Posts: 1992



« Reply #1 on: April 23, 2018, 09:46:19 PM »

RequestUpload may have been disabled by aftermarket engine software.   Undecided
Logged

"If you have a chinese turbo, that you are worried is going to blow up when you floor it, then LOL."
Marty
Hero Member
*****

Karma: +141/-100
Offline Offline

Posts: 1416


« Reply #2 on: April 24, 2018, 07:14:55 AM »

you can not flash on the bentch with a immo3 active ecu it wont work unless you use bootmode nefmoto doesnt support bootmode
Logged

seanf
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #3 on: April 24, 2018, 10:45:44 AM »

you can not flash on the bentch with a immo3 active ecu it wont work unless you use bootmode nefmoto doesnt support bootmode

This explains why my 2 active immo ecus didn't work when I tried bootmode and this one I posted about is definitely chipped. I finally got around to putting it in my wife's car today and it's immo off and spikes 17lbs boost.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.016 seconds with 16 queries. (Pretty URLs adds 0.001s, 0q)