Pages: 1 [2]
Author Topic: Knock issue  (Read 501 times)
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +423/-50
Offline Offline

Posts: 9466


WWW
« Reply #15 on: June 07, 2019, 04:41:13 PM »

If it isn't narrow log lamsoni_w
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Blazius
Sr. Member
****

Karma: +15/-5
Offline Offline

Posts: 441



« Reply #16 on: June 07, 2019, 04:42:46 PM »

You'll never tell from narrowband.

Get a wideband or try a fresh tank of gas.

We are going in circles.

Or this file tends to run leaner than the file you replaced.



What? A narrowband tells you if you are running lean or not on WOT( which is what I said) , hell you can even read AFR in rich conditions in WOT in the 0.7v-0.8V range. ( atleast on mine).

Anyway. Try 98, that small knock should go away hopefully, but its weird that your desired AFR goes back to 14.7, stock ecu boost should also be 0.8 bar~ and tapered towards redline, yours goes back to spool area boost.
Logged
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +423/-50
Offline Offline

Posts: 9466


WWW
« Reply #17 on: June 07, 2019, 04:47:16 PM »

Anyway. Try 98, that small knock should go away hopefully, but its weird that your desired AFR goes back to 14.7, stock ecu boost should also be 0.8 bar~ and tapered towards redline, yours goes back to spool area boost.

I'm wondering if it really is stock
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Blazius
Sr. Member
****

Karma: +15/-5
Offline Offline

Posts: 441



« Reply #18 on: June 07, 2019, 04:51:58 PM »

I'm wondering if it really is stock

Probably not. Post the bin you flashed @wtf ( or did he just replace whole ecu?)

Wait, nevermind , just realised the AJQ is from the tt 180. Anyway even with ko3s you dont ramp boost back up at 5.7k RPM.

So one of the "original" bins in the AJQ has LAMFA nulled(desired afr 29.3) above 50% torque request. I dont know if that is stock or not. However BTS fueling still has AFR at 10.6 on max load.
« Last Edit: June 07, 2019, 05:10:11 PM by Blazius » Logged
Wtf
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 13


« Reply #19 on: June 08, 2019, 05:06:33 AM »

Was on this http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=10100.msg88671#msg88671 now is on stock from my ecu i will upload it later. I flashed bin from forum because i think this in ecu maybe is not stock. Because engine is ajq block with agu big port head and small port manifold injectors are ajq. I think small port manifold are not problem but i have agu intake and injectors for test i can install this on engine but i need to rescale them in software but it will be ok to run for 180bhp? At least for now i want to factory bhp. Aslo i will swap O2 sensor to this what was with engine. Now is diagnostic o2 after cat but is interchangeable by numbers. Oem has cuted cables. But thats not problem for me. Engine is connected corectly i think (checked this 4 times) wiring diagram from elsa. Maybe ground loop? Engine is on good condition about 155psi at all cylinders. Ecu have errors from low voltage but this may be problem when cranking others are from missing equipment like ABS airbag and dbw indicator. Turbo is stock k03 not k03s tell me what details you guys want to know.
« Last Edit: June 08, 2019, 05:22:57 AM by Wtf » Logged
Blazius
Sr. Member
****

Karma: +15/-5
Offline Offline

Posts: 441



« Reply #20 on: June 08, 2019, 05:20:13 AM »

Was on this http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=10100.msg88671#msg88671 now od on stock from my ecu i will upload it later. I flashed bin from forum because i think this in ecu maybe is not stock. Because engine is ajq block with agu big port head and small port manifold injectors are ajq. I think small port manifold are not problem but i have agu intake and injectors for test i can install this on engine but i need to rescale them in software but it will be ok to run for 180bhp? At least for now i want to factory bhp. Aslo i will swap O2 sensor to this what was with engine. Now is diagnostic o2 after cat but is interchangeable by numbers. Oem has cuted cables. But thats not problem for me. Engine is connected corectly i think (checked this 4 times) wiring diagram from elsa. Maybe ground loop? Engine is on good condition about 155psi at all cylinders.

Small port head will not affect your  AFR request, it does affect load and BGSRM modules but its not important for now.

Anyway here is a original Audi TT 180 HP AJQ bin. 8N0906018A. checksum safe.

Logged
Wtf
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 13


« Reply #21 on: June 08, 2019, 05:27:58 AM »

Ok i will flash it but i have ecu numbers like this linked but that's not problem i think
Logged
Blazius
Sr. Member
****

Karma: +15/-5
Offline Offline

Posts: 441



« Reply #22 on: June 08, 2019, 05:52:55 AM »

Ok i will flash it but i have ecu numbers like this linked but that's not problem i think

Dont flash the file if numbers are not the same! Let me see if I can find the original for that ecu.

018A is me7.1 and the one you posted is ME7.5. Also if you got that ecu, it means that the engine/ecu is from an A3, not an Audi TT. (probably)
« Last Edit: June 08, 2019, 06:08:10 AM by Blazius » Logged
Wtf
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 13


« Reply #23 on: June 08, 2019, 06:02:20 AM »

Yes it is me7.5  numbers exacly like posted. Engine is from MK1 tt quattro
« Last Edit: June 08, 2019, 06:07:39 AM by Wtf » Logged
Blazius
Sr. Member
****

Karma: +15/-5
Offline Offline

Posts: 441



« Reply #24 on: June 08, 2019, 06:26:03 AM »

Yes it is me7.5  numbers exacly like posted. Engine is from MK1 tt quattro

8L is platform designation for Audi A3, but yes I checked ETKA and after 50k cars in 2000 they switched to the A3's ecus, they switched back later on.
Anyway the file from that post is from Digital Kaos or vice versa , I dont know, but its possible that file is not stock but it doesnt seem like it , however the file I am about to post could be from the same sources as the past 2.

Anyway. Flash this and do some loggin.



So in this file LAMFA is nulled, BTS min temp is 400C HOWEVER FBSTAGBM only comes on at 700 C fully and 0.5 factor at 625 C. At 5.5k rpm max load ( ldrxn is 148 ) and HBN is 1.9 PR at 50 C IAT.
« Last Edit: June 08, 2019, 06:46:41 AM by Blazius » Logged
Wtf
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 13


« Reply #25 on: June 10, 2019, 02:31:00 PM »

Two logs on 98 one without knock
Logged
Blazius
Sr. Member
****

Karma: +15/-5
Offline Offline

Posts: 441



« Reply #26 on: June 10, 2019, 03:53:21 PM »

Two logs on 98 one without knock

Nice, your issue seems to be fixed, desired AFR looks good, 0 knock retard on pull,( 0.75 on low load in soft2 but its fine). Is this the file I gave you ?
Logged
Wtf
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 13


« Reply #27 on: June 10, 2019, 04:14:09 PM »

Yes it is. Anyway is better somtimes knock sometimes not. But i feel  "holes" on torqe. I'm past i do similar project but on ary engine (wideband vvc sai and ko3s)  and then on non stock throttle body rubber pipe engine pull strange on oem was much linear.
Logged
Blazius
Sr. Member
****

Karma: +15/-5
Offline Offline

Posts: 441



« Reply #28 on: June 10, 2019, 04:16:27 PM »

Yes it is. Anyway is better somtimes knock sometimes not. But i feel  "holes" on torqe. I'm past i do similar project but on ary engine (wideband vvc sai and ko3s)  and then on non stock throttle body rubber pipe engine pull strange on oem was much linear.


Well they arent tuned the same,your issue is fixed from the looks of the logs.
Logged
Wtf
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 13


« Reply #29 on: June 10, 2019, 04:29:01 PM »

Not exacly because now little knock on 2 cylinder before on 3. But when driving its feel afoul. Btw at this moment soft from you will be on ecu and i will see what's going on. I think the performance should be better (no torqe losess during pull at WOT)
« Last Edit: June 10, 2019, 04:30:48 PM by Wtf » Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.022 seconds with 17 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)