Pages: [1]
Author Topic: What Ecu allroad 2.7t  (Read 656 times)
streacy
Jr. Member
**

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 45


« on: August 03, 2019, 01:04:39 PM »

Hi,

My Ecu has had it, and I need to replace it. Can anyone tell me what Ecu I can?
My car is an allroad 2.7t ARE engine, car was tip but I am swapping to manual now. Ecu was 551D me7.1 800bb (see image). Need to know what Ecu will work. Thanks

 


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +429/-53
Offline Offline

Posts: 9715


WWW
« Reply #1 on: August 04, 2019, 12:58:17 AM »

any ME7.1 ecu from this list should work (except 512kb ecus of course)

http://files.s4wiki.com/stock/part-numbers.txt

Is there some reason you are avoiding 8D0...551M?
« Last Edit: August 04, 2019, 12:59:55 AM by nyet » Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
streacy
Jr. Member
**

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 45


« Reply #2 on: August 04, 2019, 03:08:18 AM »

Thanks for the link, I know of a 2.7t BES a6 local breaking. On your link it shows as me7.1.1. Will this work? Thanks

Not avoiding 8D0 551M, if there is one available I will buy it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged
Blazius
Hero Member
*****

Karma: +23/-11
Offline Offline

Posts: 575



« Reply #3 on: August 04, 2019, 06:01:12 AM »

Thanks for the link, I know of a 2.7t BES a6 local breaking. On your link it shows as me7.1.1. Will this work? Thanks

Not avoiding 8D0 551M, if there is one available I will buy it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
you dont need to, you can crossflash me7.1 1mbs easily
Logged
streacy
Jr. Member
**

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 45


« Reply #4 on: August 04, 2019, 06:32:58 AM »

Ok so the BES me7.1.1 Ecu will work on the ARE hardware?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged
rnagy86
Sr. Member
****

Karma: +6/-6
Offline Offline

Posts: 356


« Reply #5 on: August 04, 2019, 06:42:15 AM »

no
Logged
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +429/-53
Offline Offline

Posts: 9715


WWW
« Reply #6 on: August 04, 2019, 10:08:07 AM »

Thanks for the link, I know of a 2.7t BES a6 local breaking. On your link it shows as me7.1.1

It does?
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
streacy
Jr. Member
**

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 45


« Reply #7 on: August 04, 2019, 12:49:35 PM »

It does?

Sure does, see picture. Unless I’m reading it wrong

 


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +429/-53
Offline Offline

Posts: 9715


WWW
« Reply #8 on: August 04, 2019, 08:42:16 PM »

Your ECU is marked D not H? Not sure what that ECU is for.

If H, yes 7.1.1
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
streacy
Jr. Member
**

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 45


« Reply #9 on: August 05, 2019, 04:02:37 AM »

Your ECU is marked D not H? Not sure what that ECU is for.

If H, yes 7.1.1

Yes my original ECU is 551D me7.1 for ARE allroad but there is an A6 BES in the locality for breaking but from your chart it reads BES is me7.1.1.




Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged
streacy
Jr. Member
**

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 45


« Reply #10 on: August 05, 2019, 08:23:36 AM »

Edit, sent twice by accident
Logged
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +429/-53
Offline Offline

Posts: 9715


WWW
« Reply #11 on: August 05, 2019, 08:30:41 AM »

Can I reflash a rs4 k box to an Mbox to work on a 2.7t ARE? From your chart it shows that there should be no issue, can you confirm?


Sent from my iPhone using Tapatalk

It should work, the only issue is that the rs4 box has a few outputs the s4 does not (two vs 1 vvt outputs, intake flapper) but I'm not sure that is a problem.
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
BlackT
Sr. Member
****

Karma: +9/-3
Offline Offline

Posts: 330



« Reply #12 on: August 05, 2019, 08:37:03 AM »

Sorry for question, but didn't find right answer.
Can I flash M-box to any 2.7biturbo ECU?
And yust copy values of MAF and injectors from original ECU, if they are different
Logged
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +429/-53
Offline Offline

Posts: 9715


WWW
« Reply #13 on: August 05, 2019, 09:20:35 AM »

Sorry for question, but didn't find right answer.
Can I flash M-box to any 2.7biturbo ECU?
And yust copy values of MAF and injectors from original ECU, if they are different

Yep, except for 512k and 7.1.1 ecus
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.021 seconds with 16 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)