Pages: 1 [2]
Author Topic: Drage Engine Analyzer  (Read 2909 times)
rdrage
Newbie
*

Karma: +6/-0
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #15 on: December 06, 2019, 04:12:01 AM »

No, its like turning off the Ignition for 0.5 seconds and then turning it on again.
There is no critical part in an engines which dies if its not operated electronically anymore all out of a sudden.
This is actually done in a revlimit, fuel is cut of violently thats why the engine rattles quite bad if you bang into it.
And even that wont harm it at all...

The worst thing that could happen is that the KWP2000 load blocks some calculations from being done so fueling/ignition/something else might be inaccurate for a cycle before the reset kicks in. Even in the unlikely case (like 0.00001%) it cases too early ignition (more probable would be too late ignition) and produces knock once this wont harm the engine.


Even more detail:
The functions in the ecus are executed in "tasks" for specific time intervals, for example 1ms, 10ms, 100ms.
These task execute the functions which need to run in that raster. KWP2000 is handled in the 2ms task iirc.
After the 2ms Task has finished calling all functions it needs to call it calculates how long it took for the task to run,
if the KWP2000 function spends too much time in the 2ms task the measured task time for the 2ms task will be too long.
The ECU will then as a safety precaution reset as it can not guarantee 2ms execution of the functions (which depend on that raster) anymore.




Thanks alot for the explanation Smiley Smiley Smiley
Logged
rdrage
Newbie
*

Karma: +6/-0
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #16 on: December 12, 2019, 09:13:34 PM »

Example of Bi-turbo mode vs Single-turbo mode





red look Smiley



gray look


« Last Edit: December 12, 2019, 09:19:36 PM by rdrage » Logged
rdrage
Newbie
*

Karma: +6/-0
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #17 on: March 04, 2020, 03:44:06 PM »

Contimue working on my realtime logger. Added up the 27 variables for the graph module. Not possible to show all the same time due to much work for the CPU/software.
I have removed the restrictions, no need to license for using the program Smiley



Logged
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +455/-66
Offline Offline

Posts: 10443


WWW
« Reply #18 on: March 04, 2020, 07:03:47 PM »

Stickied. I really need to try this thing out.
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
rdrage
Newbie
*

Karma: +6/-0
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #19 on: March 05, 2020, 01:13:31 AM »

Stickied. I really need to try this thing out.

do it Smiley This RPM timer / peaks / lows / avg is requirring license key, just send me an email I'll send you it rigth away Smiley Other than that, you don't need any license key, just unzip the fil into root folder of me7. Then you choose cfg file in the program the same as in Me7 GUI. (you may need to click on the reset button on the settings tab)




Robert
Logged
dal
Full Member
***

Karma: +1/-5
Offline Offline

Posts: 106



WWW
« Reply #20 on: March 05, 2020, 04:58:16 AM »

Stickied. I really need to try this thing out.

I tested a while ago. Awesome software.
Give it a try.
Logged

Audi A3 8L
1984cc stroker - E100 - ME7 wideband converted - 400whp target
Instagram: @a3stroker
rdrage
Newbie
*

Karma: +6/-0
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #21 on: March 06, 2020, 04:35:57 AM »

I tested a while ago. Awesome software.
Give it a try.


Thanks Smiley


The program needs better validation/error handling, so im working on that every week Tongue
 

The graph module is abit slow, im going to look att it for the next months. As for now, 10-11 variables att the same time is problably max before its starting to be slower/freezing. Depending on the CPU/graphiccard

Logged
rdrage
Newbie
*

Karma: +6/-0
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #22 on: March 23, 2020, 05:50:06 AM »

A short update on my project, graph module where you can change the the low,high and steps for the Y axis Smiley








« Last Edit: March 23, 2020, 05:53:29 AM by rdrage » Logged
Khendal
Full Member
***

Karma: +7/-8
Offline Offline

Posts: 209


« Reply #23 on: March 23, 2020, 05:57:08 AM »

A short update on my project, graph module where you can change the the low,high and steps for the Y axis Smiley






Nice work mate, is it possible get a key?


Logged
rdrage
Newbie
*

Karma: +6/-0
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #24 on: March 23, 2020, 06:05:39 AM »



thanks Smiley

Yeah, but you can test it without the key also. This program uses me7, and as you problably know, your immo needs to be off Sad

just download here and see if it works on your car.
www.drageengineanalyzer.org



Robert

Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.023 seconds with 16 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)