Pages: [1]
Author Topic: MED17.5.2 Error ECU does not start  (Read 589 times)
ChipRace
Newbie
*

Karma: +0/-2
Offline Offline

Posts: 10


« on: May 25, 2020, 06:55:45 PM »

I have a big problem with MED17.5.2 HW 026S05898 SW 1037510463, Upg. SW 8P0907115BA. 100% reading and 100% writing with my genuine Kess, when I write a MOD car does not start. ECU not identified, mode to recover from ECU with KESS and original file start car, I changed only fuel for test using ECM Titanium and WinOls and problem continues, write in another car same ECU and 100% working start car, problem only occur in my personal car.

Can anyone help?
Not knowing if Kess has the wrong checksum and if it is possible to disable and use it only by the WinOls tuner software
Logged
Marty
Hero Member
*****

Karma: +159/-227
Offline Offline

Posts: 1583


« Reply #1 on: May 25, 2020, 10:35:02 PM »

You mean the genuine clone? Ether your calibrations suck or your tools really a clone
Logged

dragon187
Full Member
***

Karma: +7/-5
Offline Offline

Posts: 91


« Reply #2 on: May 26, 2020, 06:48:55 AM »

Ask Alientech support.
They will help you.

BR
Logged
ChipRace
Newbie
*

Karma: +0/-2
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #3 on: May 26, 2020, 07:30:37 AM »

You mean the genuine clone? Ether your calibrations suck or your tools really a clone

Genuine Kess, don't clone
Another Audi A3 same ECU perfect job, car start. Only my personal car having problem
Logged
ChipRace
Newbie
*

Karma: +0/-2
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #4 on: May 26, 2020, 07:31:27 AM »

Ask Alientech support.
They will help you.

BR

ok, ask for support thnk´s
Logged
ChipRace
Newbie
*

Karma: +0/-2
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #5 on: May 26, 2020, 12:26:16 PM »

Problem must be in Kess, MOD file with checksum from the tuner software, to write I select MOD file and then Kess asks for a file to compare, I select the original as I always did, he concluded successfully and after the checksum error and the car does not start. I will test again soon
Logged
curamrdan
Full Member
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 81


« Reply #6 on: May 26, 2020, 03:48:57 PM »

I think its Tprot problem,  first it must be deactivated by boot mode. Same version of MED17 can have lower on verison of Tprot, some tools can handle it by obd, some not.  What you noted, happends on my brothers MED17.5.2 car. Firsttime i edit Tprot worng in boot mode, so it was still active and car not start after obd flash. Its from my limited experience.
Logged
ChipRace
Newbie
*

Karma: +0/-2
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #7 on: May 26, 2020, 04:11:53 PM »

problem must be the file read from the ECU, already write the same file in other cars and start, but each car I use his map to compare in Kess
Logged
gman86
Hero Member
*****

Karma: +39/-127
Offline Offline

Posts: 679


« Reply #8 on: May 26, 2020, 11:04:58 PM »

Don't use OLS to checksum the file.
Logged
prj
Hero Member
*****

Karma: +349/-74
Offline Offline

Posts: 3911


« Reply #9 on: May 27, 2020, 02:45:51 AM »

I think its Tprot problem,  first it must be deactivated by boot mode. Same version of MED17 can have lower on verison of Tprot, some tools can handle it by obd, some not.  What you noted, happends on my brothers MED17.5.2 car. Firsttime i edit Tprot worng in boot mode, so it was still active and car not start after obd flash. Its from my limited experience.
Original Kess flashes any VAG MEDC17 over the port.
Logged
dragon187
Full Member
***

Karma: +7/-5
Offline Offline

Posts: 91


« Reply #10 on: May 27, 2020, 02:51:37 AM »

ok, ask for support thnk´s

Show us the answer email from alientech.
Logged
cherry
Full Member
***

Karma: +12/-1
Offline Offline

Posts: 131


« Reply #11 on: May 27, 2020, 03:16:16 AM »

Which model-year is it? I remember there are some late MED17.5.2 seems to be different. Read in bootmode / benchmode and compare with the other car...
Logged
dstar
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #12 on: June 29, 2020, 12:23:43 PM »

Please attach plflash read to be able to compare it with others from this type .If KESS has problem with it let us know.
Logged
overspeed
Sr. Member
****

Karma: +17/-3
Offline Offline

Posts: 324



« Reply #13 on: June 29, 2020, 07:46:34 PM »

med17.5.2 on jetta and passat will not start...

Fusca (beetle) and Q3 dont have problem.

Suport (as allways) cant answer why... Just keep asking you dumb things till you get tired and give up.

Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.022 seconds with 17 queries. (Pretty URLs adds 0.001s, 0q)