Pages: 1 [2]
Author Topic: EVAP Delete on 4.2L v8 4D0907560AF  (Read 3020 times)
Groopan
Newbie
*

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #15 on: September 09, 2021, 02:01:25 AM »

Hey just got a friend to check the file on their pc with me7check . All looks good, attached is a screen shot of the results . I will flash the ecu and do some testing and update the thread .
Logged
Groopan
Newbie
*

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #16 on: September 09, 2021, 09:05:12 AM »

Good day

I flashed the file today  with NefmotoECUflasher all went well no issues . I will test in car soon and give some feedback.
Logged
Groopan
Newbie
*

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #17 on: September 09, 2021, 11:20:11 AM »

Snaps of the flashing process.
Logged
_nameless
Hero Member
*****

Karma: +228/-292
Offline Offline

Posts: 2082



« Reply #18 on: September 09, 2021, 03:31:53 PM »

Snaps of the flashing process.
doesn't look like you got the right address, as sai should show complete
Logged

i know what you look like but don't know what i look like.
*** I DO NOT ANSWER PRIVATE MESSAGES, ASK YOUR QUESTION ON THE FORM OR FIGURE IT OUT ON YOUR OWN***
Geomeo
Full Member
***

Karma: +4/-1
Offline Offline

Posts: 86


« Reply #19 on: September 09, 2021, 03:56:26 PM »

Have you read this thread?...
http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=7370.0title=

It might help you.
Logged
Groopan
Newbie
*

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #20 on: September 09, 2021, 05:50:23 PM »

doesn't look like you got the right address, as sai should show complete

I have read that the readiness status should say passed if the system was disabled and you do a power cycle or dtc clear. The ecu will be tested tomorrow on the car to see what happens.
« Last Edit: September 10, 2021, 01:52:50 AM by Groopan » Logged
Groopan
Newbie
*

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #21 on: September 10, 2021, 04:31:32 AM »

Update

Tested on car this morning . Immo off worked ,Car started but evap fault still present . Will recheck bin to ensure I did change the correct bits . And try again .

Logged
Groopan
Newbie
*

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #22 on: September 10, 2021, 05:40:31 PM »

Guys I need some advice  .

The car came without evap hardware . Does this mean I need to zero the following for the dtc to not show up . I am getting evap ldp open circuit . ?

CLATEVE - EVAP plug
CLALDPE - LDP plug

If so how do I find these address
Logged
bamofo
Sr. Member
****

Karma: +34/-2
Offline Offline

Posts: 405


« Reply #23 on: September 13, 2021, 08:32:20 AM »

Guys I need some advice  .

The car came without evap hardware . Does this mean I need to zero the following for the dtc to not show up . I am getting evap ldp open circuit . ?

CLATEVE - EVAP plug
CLALDPE - LDP plug

If so how do I find these address

No you do not need to turn these off. PM me ill help or you can go back into ESKONF and find the right bit. SAI will not instantly pass either with the way we explained it still needs to run its tests but it always passes.
Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.017 seconds with 18 queries. (Pretty URLs adds 0.001s, 0q)