Pages: 1 [2]
Author Topic: Best bootmode flasher  (Read 7849 times)
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +610/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #15 on: April 08, 2013, 04:45:52 PM »

lol indeed Smiley

That's 30 seconds in car yeah? You change the write speed in the gui for that??? I know i've got a 1mb flash, but that's quite a difference.

I too have a 1MB flash. 30 seconds via OBD. No changes in the program. It just skips matching sectors (I assume based on the checksums) and only writes new data.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
sweegie
Full Member
***

Karma: +10/-2
Offline Offline

Posts: 136


« Reply #16 on: April 08, 2013, 04:50:18 PM »

Aha, this could be the key as MPPS wont calculate the checksum for the rs6 ecu. Maybe this is why it has to write the whole file.... I'll fire up the v13 software to check too, but i think v13 is really just rebadged v12. of course my v12 could just be rebadged v5 though Cheesy
Logged
stuklr
Full Member
***

Karma: +2/-0
Offline Offline

Posts: 143


« Reply #17 on: April 24, 2013, 08:17:36 AM »

Does MPPS work with the generic ebay odb cables like nefmoto does?
Logged
prj
Hero Member
*****

Karma: +214/-87
Offline Offline

Posts: 2920


« Reply #18 on: April 24, 2013, 08:26:37 AM »

Aha, this could be the key as MPPS wont calculate the checksum for the rs6 ecu. Maybe this is why it has to write the whole file.... I'll fire up the v13 software to check too, but i think v13 is really just rebadged v12. of course my v12 could just be rebadged v5 though Cheesy

1. It will calculate the checksum fine.
2. Write the RS6 ECU as a RS4 with ME7.1 protocol and it will only write the changed blocks.

HTH.
Logged
KmosK04
Full Member
***

Karma: +4/-5
Offline Offline

Posts: 91


« Reply #19 on: October 13, 2014, 04:33:32 AM »

Does MPPS work with the generic ebay odb cables like nefmoto does?

Anybody?? Is it working with blue kkl ftdi 32rl?
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +610/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #20 on: October 13, 2014, 06:40:17 AM »

Anybody?? Is it working with blue kkl ftdi 32rl?

No.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
Birzat
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #21 on: October 04, 2015, 02:39:42 AM »

Hi,

Can i use MPPS cable v13 with VCDS software v15.

I have error message : don't find interface usb...

Somebody has a solution ?

Thanks
Logged
Owdi
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #22 on: October 10, 2017, 01:29:36 AM »

Apologies if this is a stupid question, but can MPPS read SKC from an ECU over OBD or can it only access the "Map" portion of the ECU and not the immobiliser area?
Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +34/-12
Offline Offline

Posts: 946


« Reply #23 on: October 14, 2017, 06:17:49 AM »

Its only the map area (flash)
Logged
Owdi
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #24 on: October 16, 2017, 04:52:47 PM »

Its only the map area (flash)

Thanks
Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.019 seconds with 18 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)