Pages: [1] 2 3 4
Author Topic: Cables that YOU, the members, have confirmed working! Post yours within.  (Read 41958 times)
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +621/-19
Offline Offline

Posts: 5643



I want to start a NEW recommended ft232r cables thread. Please post your cables, links, and date of purchase.

I'll start.

http://www.ebay.com/itm/USB-cable-for-Triumph-Motorcycles-TuneECU/251088284958?_trksid=p2050601.m2372&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D17614%26meid%3D1842665441241050464%26pid%3D100085%26prg%3D8172%26rk%3D2%26rkt%3D4%26sd%3D170797175486%26%26clkid%3D1842666457672311890&_qi=RTM1562570

Confirmed working, last one I received was 10/03/13
« Last Edit: July 22, 2018, 05:08:23 AM by nyet » Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
blmlozz
Newbie
*

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #1 on: December 08, 2013, 08:46:15 AM »

I have my VCDS Ross-tech KII cable

Will that work as well?
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +621/-19
Offline Offline

Posts: 5643


« Reply #2 on: December 08, 2013, 08:57:06 AM »

Yes, the ross-tech cables are hands down the best.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
TCSTigersClaw
Sr. Member
****

Karma: +15/-5
Offline Offline

Posts: 353



« Reply #3 on: December 09, 2013, 03:35:25 AM »

I have my VCDS Ross-tech KII cable

Will that work as well?


Just remember to open VCDS and check DumbMode first ,save and then use it with Nefmoto Smiley

Tested : Original VCDS, Blue China Clone, 805 China black clone
« Last Edit: December 09, 2013, 03:37:01 AM by TCSTigersClaw » Logged

VAG cars newbie tuner Smiley
ratherb1
Full Member
***

Karma: +5/-5
Offline Offline

Posts: 115



« Reply #4 on: December 09, 2013, 03:22:58 PM »

Here is one works great rs232 ftdi chip and ships fast
$14.99 and USA seller

http://www.ebay.com/itm/231026556048?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Purchased 12-2-13

[editor's note: another poster just reported this as a CH http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=4803.msg61386#msg61386 ... buyer beware!]
« Last Edit: August 20, 2014, 04:57:37 PM by nyet » Logged

-ROMIE
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +621/-19
Offline Offline

Posts: 5643


« Reply #5 on: December 09, 2013, 03:31:40 PM »

Here is one works great rs232 ftdi chip and ships fast
$14.99 and USA seller

http://www.ebay.com/itm/231026556048?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Thank you for posting your experience. When did you purchase it?
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
bofh
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 14


« Reply #6 on: January 08, 2014, 02:06:23 PM »

I'm using this one:
http://www.ebay.de/itm/OBD-2-II-Interface-VAG-KKL-USB-VW-Audi-Seat-Skoda-Fehler-Diagnose-FTDI-2012-/110860152636?pt=Elektroger%C3%A4te&hash=item19cfc7af3c

Works fine. Smiley
Logged
johnny5
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 49


WWW
« Reply #7 on: January 09, 2014, 02:53:43 AM »

FT232R - USB UART IC work very well. However for me seems like the rar compressed files were corrupt but if you load the exe executable file it will install the drivers automatically:  http://www.ftdichip.com/Products/ICs/FT232R.htm

« Last Edit: January 09, 2014, 02:56:40 AM by johnny5 » Logged
armageddon
Sr. Member
****

Karma: +18/-3
Offline Offline

Posts: 326


« Reply #8 on: January 21, 2014, 01:43:17 PM »

For European users

I am using this: http://www.ebay.co.uk/itm/230994275228?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649


works like a charm
Logged
MIL_on
Full Member
***

Karma: +10/-1
Offline Offline

Posts: 118


« Reply #9 on: January 22, 2014, 12:07:58 AM »

This one has ft232r and works as fine as my old with 232bm chip.
ships directly from germany. i received mine 12/19/2013

http://www.ebay.de/itm/181029230593?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

What does only work for VCDS, but NOT FOR FLASHING etc. is the VCDS 11.11 Clone!

http://www.amazon.de/VAG-COM-11-11-3-Diagnostic-Kabel-Volkswagen-Skoda/dp/B00FSQ3P8U/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1390375361&sr=8-15&keywords=vcds
« Last Edit: January 22, 2014, 12:24:09 AM by MIL_on » Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +621/-19
Offline Offline

Posts: 5643


« Reply #10 on: February 05, 2014, 03:04:30 AM »

http://www.ebay.com/itm/180942353771?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Ordered 12/28, confirmed FTDI equipped and working with nefmoto/galetto/vcds software.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
Lost
Hero Member
*****

Karma: +18/-14
Offline Offline

Posts: 556



This one works well

http://www.ebay.com/itm/MPPS-V13-02-Interface-USB-OBDII-OBD2-For-VW-AUDI-BMW-Mercedes-Ecu-Flasher-16-Pin-/191092861160?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item2c7e05a8e8&vxp=mtr
Logged
seany260
Full Member
***

Karma: +0/-1
Offline Offline

Posts: 119



This one worked first try, great.
http://www.ebay.co.uk/itm/VAG-KKL-USB-COM-OBD-2-Diagnostic-Cable-for-AUDI-VW-Skoda-Seat-OBDII-EOBD-/281148566309?ssPageName=ADME:L:OU:GB:3160
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +621/-19
Offline Offline

Posts: 5643



Ordered 4/10/14
Recieved 4/21/14

FT232RL chipset

http://www.ebay.com/itm/281288095104?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
terminator
Sr. Member
****

Karma: +10/-1
Offline Offline

Posts: 324



By the way, FTDI chip sometimes is not really FTDI, but chinese clone. And this is not even FT232RL.
The problem, clone doesnt work with NEW driver from FTDI.
Logged
Pages: [1] 2 3 4
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.028 seconds with 16 queries. (Pretty URLs adds 0.001s, 0q)