Pages: 1 ... 13 14 [15]
Author Topic: VisualME7Logger CodePlex Project  (Read 79395 times)
jmont23
Jr. Member
**

Karma: +4/-0
Offline Offline

Posts: 41


« Reply #210 on: October 06, 2016, 05:42:15 AM »

I have tried using visualME7Logger several times. Everytime it I use it it seems to corrupt my ME7Logger version1.20. Has anyone else had this issue? ME7logger then has to be placed in a new folder, unzipped, and then I have to recreate my ecu and config files to get ME7Logger working again. Very frustrating. I'm sure it's user error, but I have no idea what I am doing wrong.

When I set up VisualME7Logger,
I use the same FTDI setting for communication
and the rest are default
I am just graphing nmot for testing
I use the same config file that I use for ME7Logger
I start the session and get an error, cannot connect to ecu. And the I get the same error when I try to use ME7Logger...

Anyone have any ideas about what I am doing wrong?
Logged
royceV3PT
Full Member
***

Karma: +3/-4
Offline Offline

Posts: 213


making tunes ♬♪


WWW
« Reply #211 on: October 08, 2016, 01:47:34 PM »

Possibly immobilizer interfering? If so open nefmoto and visualme7logger. Bring the nefmoto window to the top and connect. once connected now disconnect. close nefmoto and then connect in visualme7logger. always works for me. once connected you can close session and reopen session as many times as you want until you turn off the ignition. once the ignition has been turned off you'll need to repeat this procedure in order to connect and begin logging again. Also, try not using FTDI, instead use your cable as a virtual com port. You'll need to download the rosstech VCP driver.
Logged

If you like rap/hip-hop check me out and follow/support me https://g.co/kgs/Tehtvu
gin+
Jr. Member
**

Karma: +1/-1
Offline Offline

Posts: 28


« Reply #212 on: December 14, 2016, 05:36:12 PM »

Brand new to logging and ECU tuning in general.  This worked like an absolute charm.  Blue eBay cable with FTDI VCD drivers on win8.1x64.  Very awesome!
Logged
sonflasch
Jr. Member
**

Karma: +3/-1
Offline Offline

Posts: 32


« Reply #213 on: October 28, 2017, 06:21:32 AM »

hi Guys

to my problem:
try ME7.1.1 test ecu with ols300 on the table.
Visual logger connect and have no problems with KKL cable. ->  all ok, logging many variables, no problem with config (baudrate....)

I put the cabel  in RS4 car over OBD ori ECU  (551K), no OLS300
Visual logger says can not connect to ECU!!
What could be the reason?
Remove fuse from dash after motor run and then connect I have not tried yet
right ECU file loadet, change Baudrate,speed  and so on -> same error
test with ori ME7logger I have not tried yet...visuallogger better for tuning with ols300

thanks for feedback


i test this on Monday:
1. Remove fuse from dash after motor run and then connect
or 2nd variant ->  engine run, connect with nefmoto flasher or VCDS -> disconnect ...an then connect Visual logger
« Last Edit: October 28, 2017, 07:16:40 AM by sonflasch » Logged
sonflasch
Jr. Member
**

Karma: +3/-1
Offline Offline

Posts: 32


« Reply #214 on: October 29, 2017, 08:18:01 AM »

Hello

i have test the 2 options..
-> ignition on...nefmoto flasher connect and disconect..open visuallogger...all great

-> next step start the engine...engine in idle...nefmoto flasher connect fail -> see the picture, what could be the reason?
-> test with vcds kabel "intelligent" mode off, same issue

thanks for help 

Logged
sonflasch
Jr. Member
**

Karma: +3/-1
Offline Offline

Posts: 32


« Reply #215 on: November 07, 2017, 03:41:30 PM »

I have now the following solution.

Build me one adapter for me7 ecu.
Plug of a broken ecu, plug from a old harenss
all wire 1:1 connection -> except pin 43 (k-line)
old usb cable (shielded) connect on ecu plug pin 1(-) , pin 62 (+) and pin43 (kline) this goes to an OBD plug with switch

in practice:
disconnect plug from ecu -> install adapter -> connect adapter with harness from the car
switch passage kline -> start the car -> switch interrupted kline to the dash -> log

can log all Me7 without cutting something Grin

simpley circuit diagram
Logged
vwaudiguy
Hero Member
*****

Karma: +41/-35
Offline Offline

Posts: 1794



« Reply #216 on: November 07, 2017, 03:45:42 PM »

Seems excessive to avoid cutting a single wire, and running a single wire, but different strokes!
Logged

"If you have a chinese turbo, that you are worried is going to blow up when you floor it, then LOL."
sonflasch
Jr. Member
**

Karma: +3/-1
Offline Offline

Posts: 32


« Reply #217 on: November 07, 2017, 04:07:10 PM »

Seems excessive to avoid cutting a single wire, and running a single wire, but different strokes!

yes exaggerated for a single car
I want to measure in different cars, can not each cut kline at customer cars
Logged
vwaudiguy
Hero Member
*****

Karma: +41/-35
Offline Offline

Posts: 1794



« Reply #218 on: November 07, 2017, 04:13:39 PM »

yes exaggerated for a single car
I want to measure in different cars, can not each cut kline at customer cars

I see now. Thanks for the clarification.  Kiss
Logged

"If you have a chinese turbo, that you are worried is going to blow up when you floor it, then LOL."
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +346/-40
Offline Offline

Posts: 8105


WWW
« Reply #219 on: November 07, 2017, 04:51:10 PM »

I've been meaning to make a breakout adapter just like that.
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Palle
Hero Member
*****

Karma: +16/-13
Offline Offline

Posts: 538


« Reply #220 on: January 07, 2018, 03:58:12 AM »

yes exaggerated for a single car
I want to measure in different cars, can not each cut kline at customer cars


Just disable IMMO and go to your ecu file created by Logger.

Change Connect      = SLOW-0x11   to  0x00 and you dont have to cut or rewire anything ever again.
You will be able to LOG on the fly - car running.
Logged
QuickS4
Full Member
***

Karma: +1/-5
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #221 on: January 07, 2018, 08:06:49 PM »


Just disable IMMO and go to your ecu file created by Logger.

Change Connect      = SLOW-0x11   to  0x00 and you dont have to cut or rewire anything ever again.
You will be able to LOG on the fly - car running.
Even with the k-line being interrupted by the other modules on the vehicle? 

Not seeing how slowing the connection speed will eliminate the interruptions over the stock k-line.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Logged
Palle
Hero Member
*****

Karma: +16/-13
Offline Offline

Posts: 538


« Reply #222 on: January 08, 2018, 03:28:42 AM »

Immo is interaption. Dissable it and change connect speed.
Logged
QuickS4
Full Member
***

Karma: +1/-5
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #223 on: January 08, 2018, 11:23:53 AM »

Immo is interaption. Dissable it and change connect speed.
What about non-immo vehicles, like mbox S4? Would slowing the speed down help?

I'm in the same boat, engine on logger won't load anymore. It did a few times before, then all of the sudden it stopped working. Nothing that I know of has changed. Joy...

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Logged
Palle
Hero Member
*****

Karma: +16/-13
Offline Offline

Posts: 538


« Reply #224 on: January 11, 2018, 12:28:50 AM »

What about non-immo vehicles, like mbox S4? Would slowing the speed down help?

I'm in the same boat, engine on logger won't load anymore. It did a few times before, then all of the sudden it stopped working. Nothing that I know of has changed. Joy...

Sent from my Pixel XL using Tapatalk




Pull the eeprom, FF the immo.
Change connection speed to 00
Play with boudrate.
Report your findings.
Logged
Pages: 1 ... 13 14 [15]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.038 seconds with 17 queries. (Pretty URLs adds 0.001s, 0q)