Pages: [1]
Author Topic: unable to read ecu  (Read 3686 times)
rsmatt
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 10


« on: March 19, 2014, 02:58:20 AM »

Hi there
I can't connect to my Audi rs4 b5 using nefmoto it doesn't response but works fine with vag com any idea's
Logged
stuklr
Full Member
***

Karma: +2/-0
Offline Offline

Posts: 143


« Reply #1 on: March 19, 2014, 11:42:26 AM »

Are you using the same cable? If so, did you set it to dumb mode?
Logged
Marty
Hero Member
*****

Karma: +65/-47
Offline Offline

Posts: 799


« Reply #2 on: March 23, 2014, 04:42:25 AM »

Hi there
I can't connect to my Audi rs4 b5 using nefmoto it doesn't response but works fine with vag com any idea's
ebay>mpps v13>buy it. makes life soooo much easier! If you have a issue with nefmoto software w/o an alternative you might end up with a car that wont move and a ecu that wont connect... My $.02... come up with a recovery mode before its too late
Logged

Marty
Hero Member
*****

Karma: +65/-47
Offline Offline

Posts: 799


« Reply #3 on: March 23, 2014, 04:48:13 AM »

Hi there
I can't connect to my Audi rs4 b5 using nefmoto it doesn't response but works fine with vag com any idea's
you might be using the wrong clone cable too post a pic of what you got
Logged

rsmatt
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #4 on: March 23, 2014, 04:55:29 AM »

you might be using the wrong clone cable too post a pic of what you got



I am using this: http://www.ebay.co.uk/itm/230994275228?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649



Logged
Marty
Hero Member
*****

Karma: +65/-47
Offline Offline

Posts: 799


« Reply #5 on: March 23, 2014, 06:19:21 PM »

thats the right one... common problem with b5's are other failed modules cause interference on k line... few thoughts any lights on? mainly airbag cases problems if a failed unit... any time I have trouble reading / flashing i remove the ecu to flash. post nefmoto log so we can how far you have gotten.
« Last Edit: March 23, 2014, 06:21:48 PM by darkshado87 » Logged

TCSTigersClaw
Sr. Member
****

Karma: +13/-5
Offline Offline

Posts: 352



« Reply #6 on: March 25, 2014, 02:52:29 AM »


I also use this cable with nefmoto without problems. Does it appear in the Devices up right ? Sometimes you have to Refresh to appear.
And what is the problem you hit Connect and nothing happens ? What does Nefmoto display ?
Logged

VAG cars newbie tuner Smiley
armageddon
Sr. Member
****

Karma: +15/-1
Offline Offline

Posts: 283


« Reply #7 on: March 28, 2014, 04:12:05 PM »


I bought this cable too, and for me it is working good.

Did you install correct drivers?
Logged
jackson.amrol@gmail.com
Full Member
***

Karma: +4/-6
Offline Offline

Posts: 128


"you sir are an animal"


WWW
« Reply #8 on: March 28, 2014, 07:15:41 PM »

 
Are you using the same cable? If so, did you set it to dumb mode?

Set it to dumb mode in VCDS
Logged

Lost, No.. My minds around here somewhere..
Shh, I'm calling my mom.. "It's 3AM" SHH!
Mom, is there such a thing as kosher pork?
"I'm not bailing you out tonight"...
hello
Full Member
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 63



« Reply #9 on: March 28, 2014, 11:32:44 PM »

May be a dumb answer but it fixed someones issue on here before. Is the car on? 2nd position. If so then would you care to screenshot of what the screen of nefmoto looks like right before you hit connect.
Logged
rsmatt
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #10 on: April 12, 2014, 08:23:41 AM »

Thanks for all the reply's fixed by using a different port!

Now to get my head around the mapping!
Logged
jackson.amrol@gmail.com
Full Member
***

Karma: +4/-6
Offline Offline

Posts: 128


"you sir are an animal"


WWW
« Reply #11 on: April 19, 2014, 12:12:20 AM »

GOOD LUCK!
Logged

Lost, No.. My minds around here somewhere..
Shh, I'm calling my mom.. "It's 3AM" SHH!
Mom, is there such a thing as kosher pork?
"I'm not bailing you out tonight"...
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.021 seconds with 16 queries. (Pretty URLs adds 0.001s, 0q)