Pages: 1 [2]
Author Topic: Flash fails  (Read 6603 times)
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +114/-4
Offline Offline

Posts: 1390


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #15 on: February 13, 2012, 02:50:36 PM »

Ok - but it doesn't matter what is currently on the chip, I'll still be able to flash over it? Thanks again

Yes.
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
rotor_powerd
Newbie
*

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #16 on: February 19, 2012, 04:37:10 PM »

Ok, finally pulled the ECU. The ECU has been socketed, and the chip that it is there has a paper tag on the top with some handwriting on it. I still can't flash over the tune that's in there, but I can read the file perfectly fine. What's the easiest way to get around this at this point?
Logged
julex
Hero Member
*****

Karma: +77/-4
Offline Offline

Posts: 923


« Reply #17 on: February 19, 2012, 05:36:16 PM »

Obviously the ECU got chipped with aftermaket rom. It is probably not writable but I might be wrong. Any chance you can get socket version of whatever eprom chip you are supposed to be in there and just plug it in and then flash it?

AFAIK you can remove and plug new eprom in after the ECU boots itself up and the flash the new virgin chip via obd.
Logged
rotor_powerd
Newbie
*

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #18 on: February 19, 2012, 06:38:39 PM »

Yeah I was wondering if I could just source a stock/blank chip to pop in and flash.
Logged
rotor_powerd
Newbie
*

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #19 on: February 20, 2012, 10:04:14 AM »

http://www.ebay.com/itm/AM29F800BB-29F800-29F800BB-Flash-PSOP44-SOP44-/260937494878?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc116315e

If I buy this, then pop it in the socket, I should be good to go to flash it, correct?
Logged
arsrs4
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #20 on: April 04, 2018, 05:33:15 PM »

Hello! I have the same problem. It fails at the same stage pf writing. I opened the ecu up, but didnt find any aftermarket chips. I have a 2001 S4 with m box. What could this be?
Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.017 seconds with 18 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)