Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11
Author Topic: NefMoto ME7 ECU Flasher and Data Logger Version 1.9.3.2  (Read 231153 times)
armageddon
Sr. Member
****

Karma: +20/-3
Offline Offline

Posts: 348


« Reply #60 on: February 13, 2014, 12:01:44 PM »

So, I make immo off and still can not flash, every time the same error.

Also tryed galletto in boot mode and same problem, can't flash.

After that I download new version of galletto of ddillenger (no match serial) and can not get bootmode anymore.

need help please..

Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +631/-20
Offline Offline

Posts: 5640


« Reply #61 on: February 13, 2014, 12:11:36 PM »

Open your ecu and take a picture.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
armageddon
Sr. Member
****

Karma: +20/-3
Offline Offline

Posts: 348


« Reply #62 on: February 13, 2014, 12:34:39 PM »

Open your ecu and take a picture.

picture attached
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +631/-20
Offline Offline

Posts: 5640


« Reply #63 on: February 13, 2014, 01:07:14 PM »

Never seen an intel flash chip. Must use a different memory layout. Time to desolder it and put a stocker in.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +546/-135
Offline Offline

Posts: 11742


WWW
« Reply #64 on: February 13, 2014, 01:20:52 PM »

Never seen an intel flash chip. Must use a different memory layout. Time to desolder it and put a stocker in.

Possibly. Would need a clearer picture and we can look up the datasheet.

Everybody and their mother made AM29F clones at the time.
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
buergi
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 13


« Reply #65 on: February 13, 2014, 01:37:06 PM »

Some days ago i found a intel 28F400 where a 29F400BB was supposed to be.
Modified memory layout didn't help me.
Wasn't possible to successfully erase this chip, so i desoldered it. Now with the AMD no problems at all.
Previous owner had a tuning chip installed which happened to be non-flashable in car...

Logged
armageddon
Sr. Member
****

Karma: +20/-3
Offline Offline

Posts: 348


« Reply #66 on: February 13, 2014, 03:13:59 PM »

The chip have this on top:

Intel
PA28F800
B5B70
U9280829B

So, you guys are saying that I need to replace the chip?

What chip will I need?

It doesn't seems to have been soldered/desoldered, although it has been remapped by previous owner.
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +631/-20
Offline Offline

Posts: 5640


« Reply #67 on: February 13, 2014, 03:48:10 PM »

29F800BB in order to write with nef or galletto.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
armageddon
Sr. Member
****

Karma: +20/-3
Offline Offline

Posts: 348


« Reply #68 on: February 13, 2014, 04:03:46 PM »

29F800BB in order to write with nef or galletto.

This:

http://www.chip-service.de/product_info.php?info=p96_AM29F800BB-55SF.html

or

http://www.chip-service.de/product_info.php?info=p420_AM29F800BB-70SE.html

Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +631/-20
Offline Offline

Posts: 5640


« Reply #69 on: February 15, 2014, 02:43:36 PM »

I run these:

http://www.ebay.com/itm/AMD-AM29F800BB-70SE-SOP-44-8-Megabit-1-M-x-8-Bit-512-K-x-/360848127868?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item540439777c

(well, not that seller, but that ic)
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
armageddon
Sr. Member
****

Karma: +20/-3
Offline Offline

Posts: 348


« Reply #70 on: February 16, 2014, 03:09:47 PM »

I bought one of this (AM29F800BB-70SF):http://www.batronix.com/shop/chips/flash-eproms.html

probably next friday it will be here, so on the weekend I might be able to install it

from what I have read over here, on the first time I have to flash it in boot mode, am I right?
Logged
Marty
Hero Member
*****

Karma: +216/-272
Online Online

Posts: 1975


« Reply #71 on: February 21, 2014, 11:09:08 AM »

I bought one of this (AM29F800BB-70SF):http://www.batronix.com/shop/chips/flash-eproms.html

probably next friday it will be here, so on the weekend I might be able to install it

from what I have read over here, on the first time I have to flash it in boot mode, am I right?
Yes you must bootmode first time
Logged

armageddon
Sr. Member
****

Karma: +20/-3
Offline Offline

Posts: 348


« Reply #72 on: February 26, 2014, 03:09:53 PM »

Sucess  Smiley

Thank you guys for all the help

soldered a new AM29F800BB-70SF and now finally I can flash
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +631/-20
Offline Offline

Posts: 5640


« Reply #73 on: February 26, 2014, 06:20:19 PM »

Congrats!
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
AudiMan85
Full Member
***

Karma: +20/-7
Offline Offline

Posts: 215



WWW
« Reply #74 on: April 18, 2014, 08:06:43 AM »

whats up guys, I wanted to know that since Tony has been MIA.

How do I purchase a license for the software and is it worth it if development stops. I don't really need paid version but would like to contribute and a faster write time would be great when I'm in a hurry.
« Last Edit: July 11, 2014, 03:24:19 PM by AudiMan85 » Logged

"Ride like I got a horse stable under my hood" ~ The Game - Too Much
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.021 seconds with 17 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)