Pages: 1 [2]
Author Topic: "failed to read test echo from FTDI device" error  (Read 4542 times)
NestorS4B5
Newbie
*

Karma: +0/-3
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #15 on: November 16, 2016, 09:44:10 PM »

im having same issue with Ross-tech hex+can cable i loaded the rosstech drivers still no good
Logged
EuroXs4
Full Member
***

Karma: +15/-1
Offline Offline

Posts: 162


« Reply #16 on: November 30, 2016, 08:53:18 PM »

I was having the same issue with a cable.However it works without issues with the galletto clone reading and writing without issues.So thats what Ive been using.Cheap/free software!!LOL
Logged
EuroXs4
Full Member
***

Karma: +15/-1
Offline Offline

Posts: 162


« Reply #17 on: December 10, 2016, 11:14:53 AM »

So I ordered this recommended cable by you guys from the thread.I still get the same error Failed to read test echo from FTDI device.I am running windows7.anyone know what gives??Cable is being recognized as a FT232R UART.According to windows its a usb to serial converter??Do I have to install other drivers perhaps??


this is the cable I recieved.

http://www.ebay.com/itm/USB-cable-for-Triumph-Motorcycles-TuneECU-FTDI-FT232RL-Chip-OBD-II-KTM-Tune-ECU-/301748110752?hash=item464196c5a0:g:B5oAAOSwFnFWAa8h&item=301748110752&vxp=mtr
« Last Edit: December 10, 2016, 11:16:26 AM by EuroXs4 » Logged
macxxx
Full Member
***

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 106


« Reply #18 on: December 10, 2016, 12:27:37 PM »

I run Windows 7 and I use drivers from ftdi page , had no issues with them.
Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.013 seconds with 17 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)