Pages: [1]
Author Topic: Definition file for 0261207696 1037382338 cw_can_r me7.1.1 cayenne  (Read 2229 times)
Cayenne521
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 8



Im looking for an Definition file for an 06 Turbo S Me7.1.1 0261207696 1037382338 8te2ass20000188

I want to delete complete tcu from can bus.
I think cw_can_r will do this.

I located :
CW_CAN_R_0_A  at 8136F8
CW_CAN_R_1_A at 8136FA

But im not sure about this and what I need to change I had a Look at the FR and I think 0A and 1A is not enough?

I hope someone can help me



Logged
Artemisia
Newbie
*

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 18



« Reply #1 on: June 12, 2024, 07:27:40 PM »

This should do the trick

Logged
Cayenne521
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #2 on: June 13, 2024, 02:58:49 AM »

This should do the trick


Thanks, for the help.

Yesterday I looked at it again with an mappack and I just changed the last two bits to 0  from cw_can_r  and changed cwgc to 15 . It works without abs light

I think you basically did the same think ? I have a Look at your file later then I have my PC winols.

Only error left is p0501 speed Sensor implausible signal, maybe a lose plug or something to do with the manual swap.
« Last Edit: June 13, 2024, 03:02:36 AM by Cayenne521 » Logged
_nameless
Hero Member
*****

Karma: +330/-460
Offline Offline

Posts: 2745



« Reply #3 on: June 13, 2024, 03:42:37 AM »

Set cwggvfzg =2 and that will pull vss from can via wheel speed sensors
Logged

If you are in the market for a tune and would like the ease of downloading and flashing a dyno tested tune for a fair price check out https://instatune.sellfy.store/
Cayenne521
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #4 on: June 15, 2024, 03:29:18 AM »

Set cwggvfzg =2 and that will pull vss from can via wheel speed sensors

2 is not possible max value is 1 but then it will take vss from abs and this will work too or I understand the FR wrong ?
Logged
MirXas
Full Member
***

Karma: +2/-6
Offline Offline

Posts: 78



« Reply #5 on: June 15, 2024, 01:54:58 PM »

ggvfzg max value is definitely not "1". Just my two cents.
Logged
Artemisia
Newbie
*

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 18



« Reply #6 on: June 15, 2024, 07:44:37 PM »

2 is not possible max value is 1 but then it will take vss from abs and this will work too or I understand the FR wrong ?

Look at 0x10453, change 0x18 to 0x02
Logged
Cayenne521
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #7 on: June 16, 2024, 10:18:44 AM »

ggvfzg max value is definitely not "1". Just my two cents.

Ofc you are right, not sure what I did maybe I tried editing in 1bit bin  Roll Eyes

Look at 0x10453, change 0x18 to 0x02

You are absolutly right with this one.

Now I am at CWGGEGAS and so on for the clutch switch.
Logged
Cayenne521
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #8 on: June 26, 2024, 10:45:40 AM »

Look at 0x10453, change 0x18 to 0x02

Again did some testing and after some driving Im still getting P0501 .
So changing it with CWGGVFZG does not work is my only Option can Box?
Logged
Artemisia
Newbie
*

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 18



« Reply #9 on: June 26, 2024, 04:43:56 PM »

Again did some testing and after some driving Im still getting P0501 .
So changing it with CWGGVFZG does not work is my only Option can Box?


Do you have the vehicle speed in the instrument cluster ?
Logged
Cayenne521
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #10 on: June 28, 2024, 10:48:59 AM »

Do you have the vehicle speed in the instrument cluster ?

Yes speedo is working, but then I Look at the Instrument Cluster Pinout there is no Pin for Speed Signal, works with can.
Same for the ME7.1.1.
Logged
BlackT
Hero Member
*****

Karma: +79/-40
Offline Offline

Posts: 1423



« Reply #11 on: July 01, 2024, 07:25:34 AM »

Don_t put CW_CAN_R to zero if you have ABS
Look in FR and only change bits that are for TCU
Logged
Cayenne521
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #12 on: July 01, 2024, 01:11:34 PM »

Don_t put CW_CAN_R to zero if you have ABS
Look in FR and only change bits that are for TCU

Abs is active in CW_CAN_R,  I only changed bit 0  and 1 to 0 in FR  they are for the Gearbox can.
The P0501 Code was there before changing anything.

Even the cruise control is working then p0501 is gone and with it on p0501 will not return, then I drive without cc it comes back and cc with the fault Set will not work.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.021 seconds with 18 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)