Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 24
Author Topic: ME7.9.10 - Understanding the torque model  (Read 40249 times)
slickkon
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20


« Reply #135 on: March 27, 2018, 04:31:00 PM »

definitely no hurry WOJ, you've already went out of your way to offer help. Teo has actually helped me with my tunes, with only minor tweaking on my end credit goes to him.. Will post ORI bin for you to have a look soonest, thanks WOJ
Logged
teobolo
Full Member
***

Karma: +7/-5
Offline Offline

Posts: 105


« Reply #136 on: March 28, 2018, 03:05:22 AM »

definitely no hurry WOJ, you've already went out of your way to offer help. Teo has actually helped me with my tunes, with only minor tweaking on my end credit goes to him.. Will post ORI bin for you to have a look soonest, thanks WOJ

if i remember correct your ori , is the hw/sw number with the one that WOJ has implement LC/NLS code and posted here .

Check it .

Logged
woj
Sr. Member
****

Karma: +24/-1
Offline Offline

Posts: 406


« Reply #137 on: March 28, 2018, 02:02:15 PM »

I am looking into retard based LC/NLS now, and my quiz question is: is a fixed absolute retard independent of RPM sufficient, or should it be absolute function of RPM, or relative offset to the current factory advance? Yes, I am asking this due to zero experience with retard based functions of this sort, and neither of the options is a coding problem, I just need to know which one is preferred.
Logged
prj
Hero Member
*****

Karma: +283/-27
Offline Offline

Posts: 3486


« Reply #138 on: March 28, 2018, 02:55:08 PM »

Set zwgru to fixed value 500 rpm before launch threshold (more degreed ATDC = more boost).
Logged
woj
Sr. Member
****

Karma: +24/-1
Offline Offline

Posts: 406


« Reply #139 on: March 29, 2018, 12:51:22 AM »

Yet again I was clearly not precise enough asking my question Wink Still useful info, and a follow up question - changing zwgru will also affect torque calculations, would it not? Not better to slip in the retard later in the chain (close to zwout)? (BTW the RPM margin gt-innovation quoted elsewhere was 160 rpm, but this will be a configurable parameter anyhow).

What I really asked: if I have LC at, say 4000, and NLS at 5000, is it practically sufficient to have one retard value for both, or should I make it the particular rpm dependent?

Logged
prj
Hero Member
*****

Karma: +283/-27
Offline Offline

Posts: 3486


« Reply #140 on: March 29, 2018, 01:02:13 AM »

You can go nuts and make it rpm dependent.
ZWGRU is fine.
Logged
slickkon
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20


« Reply #141 on: March 29, 2018, 11:08:30 AM »

@WOJ ORI posted here... hope you can help...

@Teo I don't think its the ORI, mine the 150bhp version.
Logged
slickkon
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20


« Reply #142 on: March 29, 2018, 11:37:52 AM »

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=24049309712512883266
Logged
woj
Sr. Member
****

Karma: +24/-1
Offline Offline

Posts: 406


« Reply #143 on: March 29, 2018, 01:42:08 PM »

Teo is right, it is the same software, only the calibration data is different, so you are in luck.

BTW, my hp markings in the file names can be way off, it was only an educated guess after doing some googling when I was naming my files.

I am close to having version 3 finished Cheesy
Logged
slickkon
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20


« Reply #144 on: March 29, 2018, 10:06:52 PM »

Hi WOJ, does that mean it's plug and play? or rather flash and play?
Logged
teobolo
Full Member
***

Karma: +7/-5
Offline Offline

Posts: 105


« Reply #145 on: March 29, 2018, 11:48:23 PM »

Hi WOJ, does that mean it's plug and play? or rather flash and play?


That means that you download the file that WOj posted  import your tune and you have LC/NLS .........
Logged
slickkon
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 20


« Reply #146 on: March 30, 2018, 07:39:31 AM »

thanks Teo, import your tune you mean.. Smiley
Logged
asso81
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #147 on: April 04, 2018, 03:15:03 PM »


hello I can not activate the launch control on my grande punto tjet 120cv, can you tell me which curves to go to enable? thanks
Logged
IamwhoIam
Hero Member
*****

Karma: +20/-29
Offline Offline

Posts: 628


« Reply #148 on: April 05, 2018, 01:25:41 AM »

LOL I could just see those coming Cheesy
Logged

I have no logs because I have a boost gauge (makes things easier)
woj
Sr. Member
****

Karma: +24/-1
Offline Offline

Posts: 406


« Reply #149 on: April 05, 2018, 01:38:46 AM »

Precisely, I suddenly start to respect Mr. prj very much for his patience and balanced character Wink
Logged
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 24
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.021 seconds with 16 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)