Pages: 1 ... 32 33 [34] 35
Author Topic: The 5120 hack - Running up to 5bar absolute pressure on ME7.x  (Read 91519 times)
armageddon
Sr. Member
****

Karma: +18/-3
Offline Offline

Posts: 317


« Reply #495 on: October 26, 2017, 10:32:42 AM »

Poorly phrased on my part. Some of the pressure variables didn't have correct multipliers in your .ecu.

I ended up working from your tuner pro change logs in tuner pro cause of my slightly different application. I've been having some issues with spikey sub 2200rpm boost request at times. I'll post logs if I cant get it figured in the next few days.

is it all working fine?
Logged
grifrowl
Full Member
***

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 56



« Reply #496 on: November 04, 2017, 04:25:16 PM »

is it all working fine?

Yeah let me see if I can update your XDF with my changes.
Logged
grifrowl
Full Member
***

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 56



« Reply #497 on: November 04, 2017, 09:25:46 PM »

Yeah let me see if I can update your XDF with my changes.

Check for completeness pls.
Logged
sonflasch
Full Member
***

Karma: +10/-1
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #498 on: November 06, 2017, 04:25:18 AM »

if someone needs it
Email-Information from Bosch Automotive Aftermarket
Map sensors data sheet

-> 0281002316
-> 0281006059/02810060
-> 0281002401
Logged
armageddon
Sr. Member
****

Karma: +18/-3
Offline Offline

Posts: 317


« Reply #499 on: November 06, 2017, 12:40:33 PM »

Check for completeness pls.

thanks for your feedback, will add those changes to mine and see how it behaves.
I guess the most relevant will be KFVPLGU as I ony divided the axis and some times part throttle was not so good.

MSNPCV is missing on yor updated xdf


edit: are you sure about DSUOFS location? I get it at 0x1BF68 insted of 0x1C1C0...
« Last Edit: November 06, 2017, 01:04:21 PM by armageddon » Logged
grifrowl
Full Member
***

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 56



« Reply #500 on: November 07, 2017, 12:51:12 PM »

MSNPCV is missing on yor updated xdf
Open msnpcv and you'll see why.  Wink

edit: are you sure about DSUOFS location? I get it at 0x1BF68 insted of 0x1C1C0...
1bf68 is correct.
If you knew the method I used to create this .xdf, the reason for errors would become clear.



Logged
grifrowl
Full Member
***

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 56



« Reply #501 on: November 07, 2017, 01:20:18 PM »

Revised .xdf
Logged
sonflasch
Full Member
***

Karma: +10/-1
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #502 on: January 06, 2018, 08:51:24 PM »

Revised .xdf

Hey in your XDF under KWP1281 Patch
"pvdks_w" address="0x83320" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEFC00"
"pvdkds_w" address="0x856F0" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEFC00"
"ps_w" address="0x834BE" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEFC00"
"plsol" address="0x83310" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEFC00"

this is no working for my on my RS4 with 3bar map sensor an 5120 hack.

with no KWP1281 Patch all work ok, vcds thay ~500mbar in idle (baro,ps,plsol)
with your KWP1281 Patch is ps and plsol in idle 1250mbar

I have a thinking error?
« Last Edit: January 06, 2018, 08:58:24 PM by sonflasch » Logged
sonflasch
Full Member
***

Karma: +10/-1
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #503 on: June 01, 2018, 05:58:31 AM »

Hey in your XDF under KWP1281 Patch
"pvdks_w" address="0x83320" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEFC00"
"pvdkds_w" address="0x856F0" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEFC00"
"ps_w" address="0x834BE" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEFC00"
"plsol" address="0x83310" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEFC00"

this is no working for my on my RS4 with 3bar map sensor an 5120 hack.

with no KWP1281 Patch all work ok, vcds thay ~500mbar in idle (baro,ps,plsol)
with your KWP1281 Patch is ps and plsol in idle 1250mbar

I have a thinking error?


Vcds patch
"pvdks_w" address="0x83320" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEC800"

"plsol" address="0x83310" "E6F81200 E7FEFA00"  to "E6F80800 E7FEC800" 

this is  working for my on my RS4 551K with 4bar map sensor
Boost in vcds correct display (2x)
Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +47/-22
Offline Offline

Posts: 1150


« Reply #504 on: November 14, 2018, 02:30:31 PM »

I must have overlooked something.
Car is running a bit nervous, jerky and is ultra sensitive on little accelpedal moves.
On wot it drives like normal and everything looks fine from the logs.
At the beginning of the logs there is a difference in desired lambda, i think because of AC on in one of the runs.

Lambdacontrol goes crazy in the 5120. What is wrong here?

attached both logs, one with 5120, one without, same day, same time

thx in advance

Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +47/-22
Offline Offline

Posts: 1150


« Reply #505 on: November 20, 2018, 01:11:37 PM »

found another missing map but didnt change much
attached is a log with clutch in and out, accelpedal on and of, slow driving in first gear and so on

revs on its own Sad

Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +47/-22
Offline Offline

Posts: 1150


« Reply #506 on: November 26, 2018, 02:58:37 AM »

anyone willing to support here?
Logged
spacey3
Full Member
***

Karma: +10/-1
Offline Offline

Posts: 187


« Reply #507 on: November 26, 2018, 04:21:21 AM »

anyone willing to support here?

Post your file and I'll take a look through it for you.
Logged
aef
Hero Member
*****

Karma: +47/-22
Offline Offline

Posts: 1150


« Reply #508 on: November 26, 2018, 05:01:19 AM »

thx alot
Logged
spacey3
Full Member
***

Karma: +10/-1
Offline Offline

Posts: 187


« Reply #509 on: November 26, 2018, 05:31:38 AM »

thx alot

From a quick look, it appears you've missed the ASM changes as per here - http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=12744.0
Logged
Pages: 1 ... 32 33 [34] 35
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.023 seconds with 18 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)