Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 24
Author Topic: Emissions delete and setting actual readiness  (Read 158696 times)
catbed
Sr. Member
****

Karma: +8/-0
Offline Offline

Posts: 300


« Reply #270 on: February 10, 2014, 05:23:37 PM »

Didn't want to start a new topic, since I figured my question may contribute to this thread. I finally got my car back on the road with the new exhaust manifold and the time has come to get my car passed NJ emissions. I want to plug in at the free state inspection center and hopefully get my sticker there.

The only emissions related hardware I have deleted is the cat and SAI system. I have a resistor on the n112 plug and the pump relay is still there. I plan on modifying MSLUB to take care of the improper flow and hopefully the SAI part of readiness. My only real concern is secondary o2. I want to make a file only for inspection, and revert to my normal 02 deleted file after I get inspected. The secondary o2 is plugged back in and is in the downpipe, but I am assuming I will have a cat efficiency code. Is there any way to modify the efficiency parameters similar to MSLUB? Or is there another way to show supported o2 but not pass right away?

I have been searching and reading for the past few hours, but have not found anything concrete. TIA
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +617/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #271 on: February 10, 2014, 05:41:25 PM »

AHKATMN
AHKATMX

Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +417/-48
Online Online

Posts: 9253


WWW
« Reply #272 on: February 10, 2014, 05:50:53 PM »

AHKATMN
AHKATMX

Should there be a s4wiki section for this kind of thing?
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
catbed
Sr. Member
****

Karma: +8/-0
Offline Offline

Posts: 300


« Reply #273 on: February 10, 2014, 05:58:59 PM »

AHKATMN
AHKATMX



thanks daz, I'll look into it.
Logged
masterj
Hero Member
*****

Karma: +53/-4
Offline Offline

Posts: 1049



WWW
« Reply #274 on: June 30, 2014, 12:19:54 PM »

Guys, can someone with ME 7.5 confirm that they have passed all readiness checks on everything? I can not pass LSV (precat o2 sensor) after removing postcat o2. I get no errors but z_lsv is never set. So i started analyzing DLSU and found that if b_sbbhk = 0 then whole DLSU can be set only via b_cdlsv = 0. And that is extremely weird because not every single test that precat has to pass (OFFSET1, PLAUS1, HEATER1, DYNAMIK1) is checked via postcat o2. So, I have logged b_sbbhk and it is really never set to 1. b_hsha is set to 1, b_adsh = 0, b_risgh = 0, b_trsah = 0. ushk_w === 0 so that might be a problem here, but I'm suprised that others have had no problems...
« Last Edit: July 01, 2014, 02:31:05 AM by masterj » Logged

hipeka
Full Member
***

Karma: +1/-1
Offline Offline

Posts: 80


« Reply #275 on: July 02, 2014, 10:41:47 PM »

Guys, can someone with ME 7.5 confirm that they have passed all readiness checks on everything? I can not pass LSV (precat o2 sensor) after removing postcat o2. I get no errors but z_lsv is never set. So i started analyzing DLSU and found that if b_sbbhk = 0 then whole DLSU can be set only via b_cdlsv = 0. And that is extremely weird because not every single test that precat has to pass (OFFSET1, PLAUS1, HEATER1, DYNAMIK1) is checked via postcat o2. So, I have logged b_sbbhk and it is really never set to 1. b_hsha is set to 1, b_adsh = 0, b_risgh = 0, b_trsah = 0. ushk_w === 0 so that might be a problem here, but I'm suprised that others have had no problems...

I have all readiness pass and z_lsv set to 1.
4B0906018CG ECU

I use to have same problem but find out that PROKONAL was wrong defined in your map pack. After fixing that and proper change all work fine.
Logged
masterj
Hero Member
*****

Karma: +53/-4
Offline Offline

Posts: 1049



WWW
« Reply #276 on: July 02, 2014, 11:45:48 PM »

I have all readiness pass and z_lsv set to 1.
4B0906018CG ECU

I use to have same problem but find out that PROKONAL was wrong defined in your map pack. After fixing that and proper change all work fine.

Which map was wrongly defined?
Logged

hipeka
Full Member
***

Karma: +1/-1
Offline Offline

Posts: 80


« Reply #277 on: July 03, 2014, 06:29:37 AM »

Which map was wrongly defined?

There are several maps wrong in that map pack (or at least axis data are wrong).
But the one that was causing that problem is in prokonal bits.

Here is my set up starting from 18194 (4B0906018CG 360306):  00 00 00 00 00 00 00 01 00 00 01 01 01 00 00 00 01 00 00 00 00 01 00 00 00 00 01 02 00 01 01 04 0F 00 01 00 01 00 00 01 00 00 06 00 00 00 04 7D AF 15
« Last Edit: July 05, 2014, 02:09:58 AM by hipeka » Logged
jibberjive
Hero Member
*****

Karma: +20/-2
Offline Offline

Posts: 526


« Reply #278 on: July 05, 2014, 06:10:24 AM »

AHKATMN
AHKATMX


Have you done this before?
 
These should be modified as well, yeah?

AHKATS added-up threshold value (stereo 1. and 2.bank)
AHKATSB adding range threshold value (stereo)

These are the locations I have for the M-box:

AHKATMN  0x18672
AHKATMX  0x18673
AHKATS    0x18674
AHKATSB  0x18675

I'm likely going to have to do this this week, as I got called down to the big official enforcement division after my new car showed unsupported on SAI and rear O2's after having shown them equipped for the previous owner for the last 5 years Cheesy
« Last Edit: July 06, 2014, 04:47:23 AM by jibberjive » Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +617/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #279 on: July 05, 2014, 09:52:11 AM »

It'll work. I have just done MN and MX along with AHKATS.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
masterj
Hero Member
*****

Karma: +53/-4
Offline Offline

Posts: 1049



WWW
« Reply #280 on: July 08, 2014, 01:54:40 PM »

Guys, please help me to find CLRSKA in 4B0906018DC. It is different from 06A906032HN in ida and I am unable to find it.

I am attaching ida screenshots from both files and my suspect address of CLRSKA. Also bin is attached
« Last Edit: July 08, 2014, 01:57:28 PM by masterj » Logged

ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +617/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #281 on: August 11, 2014, 02:30:20 AM »

Guys, please help me to find CLRSKA in 4B0906018DC. It is different from 06A906032HN in ida and I am unable to find it.

I am attaching ida screenshots from both files and my suspect address of CLRSKA. Also bin is attached


121D4
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
masterj
Hero Member
*****

Karma: +53/-4
Offline Offline

Posts: 1049



WWW
« Reply #282 on: October 04, 2014, 06:50:13 AM »

Guys, can someone with ME 7.5 confirm that they have passed all readiness checks on everything? I can not pass LSV (precat o2 sensor) after removing postcat o2. I get no errors but z_lsv is never set. So i started analyzing DLSU and found that if b_sbbhk = 0 then whole DLSU can be set only via b_cdlsv = 0. And that is extremely weird because not every single test that precat has to pass (OFFSET1, PLAUS1, HEATER1, DYNAMIK1) is checked via postcat o2. So, I have logged b_sbbhk and it is really never set to 1. b_hsha is set to 1, b_adsh = 0, b_risgh = 0, b_trsah = 0. ushk_w === 0 so that might be a problem here, but I'm suprised that others have had no problems...

So I have something to add here. DLSU will NEVER set z_lsv = 1 IF b_sbbhk = 0! OR at least on 06...HN file with fully defined ols. It is almost complete single bank copy of FR file we all have here. Problem lies within DLSH. So I would like you to consider the following mods to the "current" community emissions delete process:
CDLSH.0 = 1
USMIN = -1
TANHKMMN = -273
THSHA = 0
TRSE = 0

When we leave DLSH enabled we can finally set b_sbbhk and thus enable diagnostics of DLSU. I can confirm that now finally I have z_lsv set and all readiness passed.

Of course it would be way nicer to fix everything with codewords, but I see no other way to set b_sbbhk other than keep DLSH enabled.
« Last Edit: October 04, 2014, 06:52:15 AM by masterj » Logged

elRey
Hero Member
*****

Karma: +21/-0
Offline Offline

Posts: 531


« Reply #283 on: October 05, 2014, 07:47:59 AM »

masterj, what is the high level summary of this issue you are trying to address?
Logged
masterj
Hero Member
*****

Karma: +53/-4
Offline Offline

Posts: 1049



WWW
« Reply #284 on: October 05, 2014, 10:47:33 AM »

masterj, what is the high level summary of this issue you are trying to address?

z_lsv is never set to 1 due to b_sbbhk = 0

I have checked FR and quadruple checked dissasembled me7.5 file.
Logged

Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 24
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.028 seconds with 18 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)