Pages: [1]
Author Topic: Help wanted! Advice on troubleshooting ECM. Me7.1.1(Burned or Not)  (Read 1062 times)
vwdubNam
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 27



Hi Interballs!
 Im in a situation of troubleshooting,

i drive a 2004 VW Golf R32, 022 906 032 cp me7.1.1

i have both O2 sensors registering implausible signal fault on my ecu.     16518-p0134  16538-p0154
Aswell the oil temp sensor                                                                       only shows on the cluster module
Aswell the speedo stopped working                                                            16885-p0501

i replaced both bosch 02 sensors before my cats, and oil level sensor and still i have the fault codes
and here is my actual question?

Can the ECM(Me7.1.1) have a burned input board, and how would i determine that? Any Help or links to someone

As back ground info, im in africa, i cant just pop into the VW dealer and ask to fix my car, as its my project car, and they are very very expensive, and probably know less than me.
Logged
Marty
Hero Member
*****

Karma: +141/-100
Offline Offline

Posts: 1416


« Reply #1 on: April 03, 2018, 12:02:31 AM »

Hi Interballs!
 Im in a situation of troubleshooting,

i drive a 2004 VW Golf R32, 022 906 032 cp me7.1.1

i have both O2 sensors registering implausible signal fault on my ecu.     16518-p0134  16538-p0154
Aswell the oil temp sensor                                                                       only shows on the cluster module
Aswell the speedo stopped working                                                            16885-p0501

i replaced both bosch 02 sensors before my cats, and oil level sensor and still i have the fault codes
and here is my actual question?

Can the ECM(Me7.1.1) have a burned input board, and how would i determine that? Any Help or links to someone

As back ground info, im in africa, i cant just pop into the VW dealer and ask to fix my car, as its my project car, and they are very very expensive, and probably know less than me.

Well how about some loggs or a vcds printoff. The very least a list of codes. Lol
Logged

vwdubNam
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #2 on: April 03, 2018, 03:22:47 AM »

Well how about some loggs or a vcds printoff. The very least a list of codes. Lol

not sure of what i should do a log? Im not sure what the idle voltage should be. but measure block 30 status of B1 0111 but b2 does not change to active

VAG-COM Version: Release 409.1-S


Chassis Type: 1J - VW G/J/B Mk4
Scan: 01,02,03,08,16,15,17,19,22,35,46,56
 
-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine
   Controller: 022 906 032 CP
   Component: MOTRONIC ME7.1.1G   6463
   Coding: 0000132
   Shop #: WSC 76040
5 Faults Found:
16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity
            P0134 - 008 - Implausible Signal
16885 - Vehicle Speed Sensor: Implausible Signal
            P0501 - 004 - No Signal/Communication
16955 - Brake Switch (F): Implausible Signal
            P0571 - 008 - Implausible Signal
17599 - Linear O2 Sensors: Before CAT: Reversed
            P1191 - 008 - Implausible Signal
16538 - Oxygen (Lambda) Sensor B2 S1: No Activity
            P0154 - 008 - Implausible Signal
Readiness: 0000 1101

-------------------------------------------------------------------------------
Logged
nubcake
Sr. Member
****

Karma: +42/-3
Offline Offline

Posts: 401


« Reply #3 on: April 03, 2018, 04:49:39 AM »

17599 - Linear O2 Sensors: Before CAT: Reversed
            P1191 - 008 - Implausible Signal

Tried swapping connectors from bank1 to bank2?
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.022 seconds with 18 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)