Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
Author Topic: Boot mode not possible on ME7.5 (Infineon CPU)?  (Read 38278 times)
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +425/-52
Offline Offline

Posts: 9555


WWW
« Reply #60 on: August 16, 2012, 10:46:02 PM »

uh shorting plus to ground is always a bad idea
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Nottingham
Full Member
***

Karma: +12/-1
Offline Offline

Posts: 204


« Reply #61 on: August 17, 2012, 12:34:14 AM »

He is discharging the charge from the capacitors  Shocked

Maybe the internal RAM is able retain the data because of the charge in the caps.
And because the RAM is not empty the CPU does not enter in boot mode.

Sounds odd but I guess it could be possible in theory.
Logged
gregsback
Full Member
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 50


« Reply #62 on: August 17, 2012, 01:09:50 AM »

Hi guys,
Maybe I was not clear enough - sorry. ground is not minus.
connecting plus and minus in´s in deed no good idea....

And: I fully agree, this all might sound strange. But if you want to be convinced: I still have this ECU and I can reproduce this as often as you want. I was about to throw the ECU away because I could not get it in boot mode. But then I saw this discussion about grounding the power supply Smiley
now everything is fine again   Grin

maybe simply try it Nottingham and give a feedback...

BR
Greg
Logged
professor
Sr. Member
****

Karma: +23/-0
Offline Offline

Posts: 408



« Reply #63 on: August 17, 2012, 01:19:46 AM »

Is it possible to make a video while reproducing it ?

Cheers  Smiley
Logged

Seat Ibiza MK4 Cupra 1.8t 20V, stg3.
"Those 1.8T 20V machines are really tough" ©
gregsback
Full Member
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 50


« Reply #64 on: August 17, 2012, 02:35:38 AM »

Hi,
Hmm, in Theorie yes. I'll try... Smiley
BR
Greg
Logged
itemonsale
Full Member
***

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 57


« Reply #65 on: March 06, 2013, 07:59:00 PM »

Did you have any solution with the Infineon chipset beside using a chip burner?

Logged
krazydbiker
Full Member
***

Karma: +4/-1
Offline Offline

Posts: 202


« Reply #66 on: March 15, 2013, 04:37:11 PM »

how are you trying to set it in bootmode, my volvo is later me7 with Infineon chip, and if you ground it out, the ECU is toast, you must use a 1k ohm resistor on the bootpin, otherwise you see one spark on initial contact, and then nothing, ever again
« Last Edit: March 15, 2013, 04:38:46 PM by krazydbiker » Logged
itemonsale
Full Member
***

Karma: +1/-0
Offline Offline

Posts: 57


« Reply #67 on: March 19, 2013, 12:02:38 PM »

There are few members reported successfully get in to boot mode by grounding it without using a resistor.  You are right about the spark, but mainly that pin was grounded without any power to the unit at least in my case, however I can't get it in to boot mode but It start normal and drive normal after I put it back to the car.
Logged
krazydbiker
Full Member
***

Karma: +4/-1
Offline Offline

Posts: 202


« Reply #68 on: March 20, 2013, 05:31:08 AM »

just trying to help because it seems like you did exactly what i did

check this out
http://oldwww.rasip.fer.hr/academ/courses/compproc/docs/chap13.pdf
Logged
Three77
Full Member
***

Karma: +3/-0
Offline Offline

Posts: 84


« Reply #69 on: November 16, 2013, 09:04:21 PM »

I'm pretty late to this party, but I found this thread while searching for a solution to the same problem. I purchased an Ebay ECU and cannot get a flash read in any way. For kicks I tried the attached utility and ended up with a readable .bin file. Roll Eyes I thought that this may be of use to a couple of folks here, based on posts in the previous pages.

Now if I could just figure out how to get in via bootmode and write a copy of my primary .bin over this...
« Last Edit: November 16, 2013, 09:43:42 PM by Three77 » Logged
TCSTigersClaw
Sr. Member
****

Karma: +13/-5
Offline Offline

Posts: 353



« Reply #70 on: November 22, 2013, 12:26:07 AM »

This revo read allows you to read Revoed cars through OBD ?

Anyway you can read Revo in boot mode just fine.Some important maps are just in different places more than once
Logged

VAG cars newbie tuner Smiley
Mo Arif
Jr. Member
**

Karma: +0/-1
Offline Offline

Posts: 29


« Reply #71 on: September 08, 2014, 11:45:42 AM »

Sorry to bump an old thread but I'm experiencing the same thing with the same ECU / part no. did the OP or someone else manage to figure out how to get it in to boot mode
Logged
overclockedpc
Full Member
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 57


« Reply #72 on: August 23, 2015, 05:49:03 PM »

Saw this picture somewhere.... could this be right? I've never seen jumping pins on the flash with a resistor before, it's always been a single pin to ground.
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +618/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #73 on: August 23, 2015, 11:25:41 PM »

Saw this picture somewhere.... could this be right? I've never seen jumping pins on the flash with a resistor before, it's always been a single pin to ground.

Methinks you should ohm that pin...

Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
overspeed
Sr. Member
****

Karma: +15/-3
Offline Offline

Posts: 312



« Reply #74 on: August 24, 2015, 07:03:15 AM »

Never used, but i guess it´s Ok
Logged
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.024 seconds with 18 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)