Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
Author Topic: Galletto software edited with PROPER ENGLISH  (Read 56404 times)
userpike
Hero Member
*****

Karma: +21/-1
Offline Offline

Posts: 757



Thank you so much ddillenger!
Logged
gremlin
Full Member
***

Karma: +44/-3
Offline Offline

Posts: 197


« Reply #61 on: March 19, 2014, 10:58:52 PM »

Only works via bootmode when not using a galletto cable.

BTW, it's very simple to convert ftdi usb-kkl cable in full functional galleto cable.
In most ftdi cables is enough to add one diode and one resistor.
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +614/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #62 on: March 19, 2014, 11:00:19 PM »

BTW, it's very simple to convert ftdi usb-kkl cable in full functional galleto cable.
In most ftdi cables is enough to add one diode and one resistor.

Details? It'd be nice to use without bootmode, but I know that the galletto cables don't typically work with nefmoto.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
gremlin
Full Member
***

Karma: +44/-3
Offline Offline

Posts: 197


« Reply #63 on: March 20, 2014, 12:21:38 AM »

Details? It'd be nice to use without bootmode, but I know that the galletto cables don't typically work with nefmoto.

Main idea - must add elements beetween DTR - TxD - Vcc points on cable pcb board.
Because galletto software use "brake" function to compose 5-baud init sequence.
Shematics example is on the attached picture.
Logged
ratherb1
Full Member
***

Karma: +5/-5
Offline Offline

Posts: 115



« Reply #64 on: May 22, 2014, 04:50:19 PM »

So how do I get my cable back to a regular non Galletto cable. If possible ?
Logged

-ROMIE
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +614/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #65 on: May 22, 2014, 05:15:58 PM »

So how do I get my cable back to a regular non Galletto cable. If possible ?

I don't understand the question. This will not change how your cable functions with 95 percent of the software out there.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
ratherb1
Full Member
***

Karma: +5/-5
Offline Offline

Posts: 115



« Reply #66 on: May 22, 2014, 05:29:49 PM »

So I should be able to use bundled gelletto with me7 logger and vcds? I've tried and it was a no go ...but maybe I'm doing something wrong
Logged

-ROMIE
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +614/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #67 on: May 22, 2014, 07:05:27 PM »

So I should be able to use bundled gelletto with me7 logger and vcds? I've tried and it was a no go ...but maybe I'm doing something wrong

No, but you can use your VCDS cable with galletto. There is a post in the thread with diagrams on how to mod the galletto to work with other programs.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
littco
Hero Member
*****

Karma: +47/-6
Offline Offline

Posts: 854


« Reply #68 on: July 10, 2014, 05:44:20 AM »

Here's some .EPT files from my cables.

All work with the software you can down load from the net. IE vagtacho, galletto, etc only issue is I can't get the vagtacho.ept to load onto the cheap vagcom cable.. Not that its an issue as I have the cable..

Maybe useful
Logged
Waltomatic
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #69 on: September 24, 2014, 06:41:27 AM »

Hi from Brazil and sorry for bad english!

2 asks from 1 newbie:
1) I have a CH340 chipset KKL cable, should be work?
2) I must use the same options in MProg?
3) Ops, 3rd question: if not possible to write the cable, is not possible re-write "galletto.EXE" with the real serial number of my interface?

TKS "InAd"
Logged
ddillenger
Hero Member
*****

Karma: +614/-19
Offline Offline

Posts: 5647


« Reply #70 on: September 24, 2014, 06:50:33 AM »

Hi from Brazil and sorry for bad english!

2 asks from 1 newbie:
1) I have a CH340 chipset KKL cable, should be work?
2) I must use the same options in MProg?
3) Ops, 3rd question: if not possible to write the cable, is not possible re-write "galletto.EXE" with the real serial number of my interface?

TKS "InAd"

Galletto requires an FTDI cable. MPROG is an FTDI utility. What about that makes you think you can use a CH based cable?

lol.

No, I am sorry, but your cable will work for nothing but me7logger andVCDS light.
Logged

Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience!

Email/Google chat:
DDillenger84(at)gmail(dot)com

Email>PM
Waltomatic
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #71 on: September 24, 2014, 08:35:35 AM »

Galletto requires an FTDI cable. MPROG is an FTDI utility. What about that makes you think you can use a CH based cable?

lol.

No, I am sorry, but your cable will work for nothing but me7logger andVCDS light.

Well, I'm pretty sure my legitimate Chinese Interface does not work with FTDI drivers with only CH340!!! hahaha (almost equal?)

It took me several days (and some neurons) to get... http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=4803.msg63644#msg63644

In the correct conditions it works very well, now.
« Last Edit: September 24, 2014, 08:58:46 AM by Waltomatic » Logged
ktm733
Hero Member
*****

Karma: +13/-1
Offline Offline

Posts: 605



« Reply #72 on: March 01, 2015, 11:44:05 AM »

Nyet thank you so much for this info! Your instructions were well written and I had no questions about what to do. Thank you.
Logged
dream3R
Hero Member
*****

Karma: +14/-6
Offline Offline

Posts: 1202


« Reply #73 on: October 29, 2015, 11:12:15 AM »

Anyone using Windows 10 and this?  Which cable/driver etc?

I've got an OLD vagcom cable (FDI non write) and a genuine hex-can lying here.

Logged



How to work out values from an A2L Smiley

http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=5525.msg52371#msg52371


Starting Rev's http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=5397.msg51169#msg51169

noobs read this before asking http://nefariousmotorsports.com/forum/index.php?topic=9014.0title=


ORGORIGINAL 05 5120 creator for Volvo
ORIGINAL Datalogger (Freeware) Author
ORGINAL finder of the 'extra' torque' limits
I don't have ME7.01 A2L I just use ID
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +385/-42
Online Online

Posts: 8791


WWW
« Reply #74 on: October 29, 2015, 11:17:21 AM »

Anyone using Windows 10 and this?  Which cable/driver etc?

I've got an OLD vagcom cable (FDI non write) and a genuine hex-can lying here.

Works fine for me with hexcom usb vagcom cable on windows 10 using the RT vcpi driver. Have not tried generic FTDI cable.

Change address 173a73 from 7e to eb.

[does not work]

bump

Since we have ressurrected this thread... any chance some IDA pro experts can come up with a proper solution?
« Last Edit: October 29, 2015, 11:18:54 AM by nyet » Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.025 seconds with 16 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)