Pages: 1 [2] 3 4 ... 8
Author Topic: Recommended USB VAG KKL Cables  (Read 85556 times)
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +106/-4
Offline Offline

Posts: 1394


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #15 on: August 16, 2011, 10:42:13 AM »

I have a 232BL and it does NOT work. Failed to read test echo...

It is possible that this isn't a "dumb cable". Does VCDS work with it?
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
sv3d
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #16 on: September 26, 2011, 01:47:30 PM »

Hi.
I'm not shure but... will this allso work?

http://www.farnell.com/datasheets/11545.pdf

(with db9 --> obd2 adapter)
Logged
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +106/-4
Offline Offline

Posts: 1394


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #17 on: September 27, 2011, 09:30:41 AM »


Yes that should work.
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
NOTORIOUS VR
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +50/-4
Offline Offline

Posts: 1046


« Reply #18 on: October 03, 2011, 07:27:48 AM »

Ordered my new cable today Smiley

Can't wait for the premium features!
Logged

SCHNELL ENGINEERING BLOG ·  STANDALONE ECUS · TUNING · DYNO · WIRING · PARTS · VEMS
Google Talk: NOTORIOUS.VR
n00bs start here: http://s4wiki.com/wiki/Tuning
Giannis
Full Member
***

Karma: +11/-1
Offline Offline

Posts: 176


« Reply #19 on: October 18, 2011, 05:55:04 AM »

Hello to all i would like to report that the chinnesse vag-commander 3.5 cables work with nefmoto and have the 232r chip inside. Finally i will able to register the software.
Logged
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +106/-4
Offline Offline

Posts: 1394


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #20 on: October 18, 2011, 11:12:42 AM »

Hello to all i would like to report that the chinnesse vag-commander 3.5 cables work with nefmoto and have the 232r chip inside. Finally i will able to register the software.

Awesome! Thanks for letting us know those cables work.
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
sqitis
Full Member
***

Karma: +2/-0
Offline Offline

Posts: 58


« Reply #21 on: January 03, 2012, 07:20:37 AM »

Hey Tony,

When using one of these cables I can't get the newest version of Vag 11.11.1 to work and there is no "dump mode" in the new version that I can see.  Any thoughts?

TIA!
Logged
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +106/-4
Offline Offline

Posts: 1394


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #22 on: January 03, 2012, 03:01:23 PM »

In VCDS/VAG-COM you have to turn off the setting "Boot in Intelligent Mode" to use dumb mode.

These cables should all work with VCDS/VAG-COM, but they won't work as registered/licensed/authentic Ross-Tech cables.
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +311/-33
Offline Offline

Posts: 7578


WWW
« Reply #23 on: January 03, 2012, 05:02:45 PM »

In VCDS/VAG-COM you have to turn off the setting "Boot in Intelligent Mode" to use dumb mode.

stupid question: is there a drawback to this setting? does vcds put the cable in the right mode when it starts up?
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
nyet
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +311/-33
Offline Offline

Posts: 7578


WWW
« Reply #24 on: January 03, 2012, 05:03:53 PM »

oh. ross-tech says

Quote
Boot in intelligent mode is checked by default. It allows VCDS to quickly determine baud rates when using a HEX interface. If you wish to try using your Ross-Tech dongle interface with 3rd party software (which is not supported by Ross-Tech), you may want to run a Test, then uncheck Boot in intelligent mode then run another Test. This will cause the interface to behave like an older style dumb interface and will not be compatible with most 6J Ibizas and it will be noticeable slower building the list of installed modules on the Select Control Module screen.

http://www.ross-tech.com/vcds/tour/option_screen.html
Logged

ME7.1 tuning guide (READ FIRST)
ECUx Plot
ME7Sum checksum checker/corrrector for ME7.x

Please do not ask me for tunes. I'm here to help people make their own.

Do not PM me technical questions! Please, ask all questions on the forums! Doing so will ensure the next person with the same issue gets the opportunity to learn from your experience.
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +106/-4
Offline Offline

Posts: 1394


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #25 on: January 03, 2012, 05:05:03 PM »

stupid question: is there a drawback to this setting? does vcds put the cable in the right mode when it starts up?

The "Boot in intelligent mode" setting only applies to genuine ross-tech cables. The blue eBay cables all only work in dumb mode anyway. ross-tech told me that the cables need to work in intelligent mode to properly connect to some of the newer cars.
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
sqitis
Full Member
***

Karma: +2/-0
Offline Offline

Posts: 58


« Reply #26 on: January 04, 2012, 06:13:07 AM »

I don't see that mode in the new version 11.11.1  It now says "Force Dumb Mode."  Should this be checked or unchecked?

TIA!
Logged
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +106/-4
Offline Offline

Posts: 1394


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #27 on: January 04, 2012, 10:33:22 AM »

I don't see that mode in the new version 11.11.1  It now says "Force Dumb Mode."  Should this be checked or unchecked?

If you are using a genuine ross-tech cable, then I believe "Force Dumb Mode" should be checked.
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
linust
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #28 on: January 04, 2012, 12:05:02 PM »

Tony,

I have a Ross-Tech HEX+CAN USB cable, labeled HC464895 Rev. A
Earlier, you note the Ross-Tech cable to be use the FTDI 232R chip so it should support your premium features.  However, when I launch Nefmoto and hover the mouse over the device, it shows:

Type: FT_DEVICE_BM
ChipID: Not supported by this device

Just want to confirm my cable will work properly before attempting to flash my ECU (2002 S6 avant with ME7.1.1 going from tip to 6sp manual Smiley  Thanks!
Logged
Tony@NefMoto
Administrator
Hero Member
*****

Karma: +106/-4
Offline Offline

Posts: 1394


2001.5 Audi S4 Stage 3


« Reply #29 on: January 04, 2012, 04:58:30 PM »

Tony,

I have a Ross-Tech HEX+CAN USB cable, labeled HC464895 Rev. A
Earlier, you note the Ross-Tech cable to be use the FTDI 232R chip so it should support your premium features.  However, when I launch Nefmoto and hover the mouse over the device, it shows:

Type: FT_DEVICE_BM
ChipID: Not supported by this device

Just want to confirm my cable will work properly before attempting to flash my ECU (2002 S6 avant with ME7.1.1 going from tip to 6sp manual Smiley  Thanks!

Cable will work properly, but doesn't sound like it will work with purchasing a license for premium features.
Logged

Remember you have to log in if you want to see the file attachments!
Info or questions, please add to the wiki: http://www.nefariousmotorsports.com/wiki
Follow NefMoto developments on Twitter: http://twitter.com/nefmoto
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.028 seconds with 17 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)